Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


DSC01245

Στην ιστορική Ι. Μονή του Προφήτου Ηλιού, στην Ζάχολη Κορινθίας, χοροστάτησε χθες, 19 Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό επί τη Εορτή της ως εις ουρανού πυρφόρου ανόδου του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως μας και άλλων Ι. Μητροπόλεων ενώ η διακονία του Ι. Άμβωνος ανετέθη στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Προφήτου Ηλιού. Πριν την απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μίλησε για το θεόπνευστο έργο των Προφητών, δηλαδή, την μεταφορά του λόγου του Θεού στους ανθρώπους, που τους προετοίμασε και τους βοήθησε να επανέλθουν στον σωστό δρόμο και από κτηνάνθρωποι να μετατραπούν σε Χριστιανούς. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στην Καθηγούμενη της Ι. Μονής Γερόντισσα Μαγδαληνή, στην Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς πιστούς να έχουν τον ζήλο του Αγίου Προφήτου Ηλιού.  
DSC01246

 Σήμερα Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2018, ανήμερα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από πλήθος Ιερέων, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Μετόχιο, της προτύπου Ι. Μονής Θεομήτορος, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Προφήτου Ηλιού στο Λουτράκι.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην βιβλική μορφή του ζηλωτή Προφήτη Ηλία, ο οποίος ως άνθρωπος του Θεού για την εποχή του είχε προσκολληθεί στην λατρεία του αληθινού Θεού. Ο Ιεροκήρυξ, παραλληλίζοντας την τότε αντίθεη εποχή με την σήμερα αφυδατωμένη πνευματικά εποχή, τόνισε ότι στις μέρες μας είναι επιβεβλημένη η παρουσία προφητικών φωνών που θα αφυπνίσουν τον κλυδωνιζόμενο από την λαίλαπα των ανέμων της αθεΐας και της απιστίας λαό, ώστε να τον οδηγήσουν στην μετάνοια και στην λατρεία του αληθινού Θεού.
Ο Σεβασμιώτατος με την σειρά του τόνισε ότι την εποχή του Προφήτου κυριαρχούσε ο ζήλος και ο φανατισμός ενώ σήμερα ζούμε στην εποχή της χάριτος του Θεού, όπου η πίστη στον Σαρκωμένο Λόγο του Θεού και η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι τα στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και κατέληξε ευχόμενος στην Ηγουμένη γερόντισσα Θεοφανώ, στην αδελφότητα της Ι. Μονής και στους παρισταμένους πιστούς ο Θεός δια πρεσβειών του Ενδόξου Προφήτου να τους δίδει έμπνευση, υγεία, φωτισμό και χάρη!