Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Αιμιλιανού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.


Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε δεκάδα Κληρικών της Πόλεως, με προεξάρχοντα τον εορτάζοντα Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου -  Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου, ενώ συμμετείχε και πλήθος Ενοριτών του Μητροπολιτικού Ναού, που προσήλθε για να προσευχηθεί για τον φιλοτίμως κοπιάζοντα Ιερέα του.

Στο κήρυγμα του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον αγώνα του Αγίου Αιμιλιανού για την υπεράσπιση της Αληθείας, τονίζοντας ότι δεν αρκεί μόνο να έχει κάποιος το σθένος και την δύναμη της κραυγής του Αγίου κατά την πλάνης, αλλά χρειάζεται να διαθέτει και την γεμάτη από αγάπη για τον Χριστό καρδιά, ώστε να Τον ακολουθήσει στην οδό του μαρτυρίου.  

Κλείνοντας, ευχήθηκε εγκάρδια στον πνευματικό του υιό π. Αιμιλιανό, ώστε να τον ενδυναμώνει ο Θεός σε όλους τους τομείς της διακονίας του και να απολαμβάνει της τιμής των συλλειτουργών του και του φιλοχρίστου λαού του Θεού.

Τους ύμνους έψαλλε θαυμασιώτατα Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεωργίου Καραγκούνη, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

κλικ στα σχήματα