Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ.

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Δημητρίου Χατζή, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων. Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος αναφέρθηκε βασιζόμενος στην
ιερατική ευχή του Χερουβικού Ύμνου στην αναξιότητα του να εισέλθει στο ύψιστο λειτούργημα της ιερωσύνης όπως και στο γεγονός, ότι αυτή αποτελεί μέγιστο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Προσέθεσε ακόμη ότι από την παιδική του ηλικία διαισθάνθηκε την ιερατική κλήση και μνημόνευσε τους μακαριστούς προγόνους του (παππούς και γιαγιά), οι οποίοι του ενεφύσησαν τον ζήλο για την ορθή πίστη και την ιερωσύνη. Ευχαρίστησε τέλος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ.Ιωήλ, τον πνευματικό του, Αρχιμ. Αντώνιο Κορέστη, τους πνευματικούς του αδελφούς και πατέρες όπως και τους συγγενείς και οικείους, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στην πορεία του προς την ιερωσύνη.
Προσφωνώντας τον υποψήφιο ο Σεβασμιώτατος του συνέστησε να διαφυλάξει τον ζήλο της ημέρας αυτής μέχρι τέλους και την θέρμη της πίστεώς του έως την ύστατη στιγμή της ζωής του.

Ο π. Δημήτριος είναι έγγαμος. Από την παιδική του ηλικία έψαλλε στο αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγ. Στεφάνου Σκύδρας, ενώ είναι πτυχιούχος ιεροψάλτης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Εδέσσης.

Προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε δέηση υπέρ της Μακεδονίας. Η δέησις αυτή πραγματοποιήθηκε και σε όλους τους ιερούς ναούς της Ι. Μητροπόλεως με βάση τις ειδικές αιτήσεις και την ευχή που συνέθεσε ο Σεβασμιώτατος, ως υμνογράφος της Εκκλησίας.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγ. Στεφάνου, ενώ παρέστησαν η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, οι πρώην βουλευτές Πέλλας κ.κ. Ι. Τζαμτζής και Δ. Σταμενίτης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.