Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Ι.Μ. Κερκύρας.

Την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας στις Μπενίτσες.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αρχικώς ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις εντός της Εκκλησίας του Χριστού.

Δεν υπάρχει Ιουδαίος και Εθνικός, δεν υπάρχει άρσεν και θήλυ, αλλά όλοι βιώνουν την εν Χριστώ ελευθερία και όλοι καλούνται να κοινωνίσουν αγαπητικά με τον Τριαδικό Θεό.  Η Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα αν και ήταν γυναίκα είχε ανδρείο φρόνημα και πολέμησε μέχρι τέλους την αμαρτία και τον πειρασμό.
Προήρχετο από ειδωλολατρική οικογένειατης Αντιοχείας. Παρ’όλα αυτά όμως μια παραμάνα ενστάλαξε στην τρυφερή της ψυχή την αγάπη για τον αληθινό Θεό.
Τόσο μεγάλη και γνήσια ήταν η πίστη της στον Νυμφίο Χριστό, ώστε Τον ομολόγησε με παρρησία ενώπιον των αρχόντων της εποχής της και δεν δείλιασε ούτε κατ’ελάχιστον. Ο σατανάς εμφανίστηκε στην φυλακή που κρατείτο η Αγία με σκοπό να την εκφοβίσει.
Η Αγία Μαρίνα όμως οπλίστηκε με περισσότερη πίστη και συνέτριψε τον μισάνθρωπο διάβολο.
Αναφερόμενος στην σημερινή εποχή ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το αίμα της Αγίας Μαρίνας βοά τόσους αιώνες και μας καλεί να αφυπνιστούμε, από τον πνευματικό λήθαργο στον  οποίο έχουμε περιέλθει.
Η σημερινή εορτή μας καλεί κατά πρώτον σε πνευματική αντίσταση σε όλα αυτά που οι κρατούντες νομοθετούν με σκοπό την μετάλλαξη της Ελληνικής κοινωνίας και κατά δεύτερον να πάρουν επιτέλους πρωτοβουλίες οι ίδιες οι οικογένειες τοποθετώντας τον Χριστό στην καρδιά των νέων ανθρώπων.
Από την μεριά της η διοίκηση της Εκκλησίας μας δίδει την καθημερινή της μαρτυρία και τον αγώνα της, προκειμένου να διαφυλαχθεί η Ορθόδοξη πίστη, η Ελληνική οικογένεια, αλλά και η εδαφική ακεραιότητα της πολυαγαπημένης μας πατρίδος, την οποία οι κρατούντες, σε αγαστή συνεργασία με ξένα κέντρα, μοναδικό σκοπό έχουν να την ξεπουλήσουν.
Η μικρή Ελλάδα βλέπετε,  αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ολοκλήρωση του σχεδίου της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να εντείνουν την προσευχή τους, δίδοντας καθημερινά μαρτυρία Χριστού, αντιστεκόμενοι παράλληλα σε όλα αυτά τα αντίθεα κελεύσματα των κρατούντων.