Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β' ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΞΟΧΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ "ΣΤΟ ΛΙΚΝΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗΣ ΑΘΗΝΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

  Στο ιστορικό και εβληματικό Θέατρο "ΑΠΟΛΛΩΝ" της Ερμούπολης εγένετο σήμερα το μεσημέρι, στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, η παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου "Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.
Οι συμβολισμοί της Σκεπτομένης Αθηνάς", το οποίο παρουσίασαν, κατά σειράν, ο κ. -Γεώργιος Δ. Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο κ. Νικόλας Πρεβελάκης, Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και ο κ. Γιάννης Μαμάης, εκδότης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός.
  Στην Εκδήλωση, τηνοποία επιμελήθηκε και συντόνισε η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π., παρέστησαν, ως Εκπρόσωπος του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα, ο κ. Christophe Chantepy, ο Ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κ. Philippe Mogentale, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος του Εφετείου Αιγαίου, ο Εισαγγελέας και ο Αντεισαγγελέασ του Εφετείου Αιγαίου, οι Καλλιτέχνες κ.κ. Σταύρος Ξαρχάκος και Γιώργος Νταλάρας, ο κ. Εμμανουήλ Νιώτης, η Διεθύντρια Έκδοσης της Εφημερίδας “ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΗ” κα Τέτα Βαρλάμη, Πρυτάνεις και Καθηγητές Πανεπιτημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και οι φοιτητές του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου.
  Νωρίτερα, στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος ομίλησε προς τους Καθηγητές, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο μέχρι τώρα διεξήγετο στην Άνδρο, με θέμα: “Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους Προσωκρατικούς ως την εποχή μας”, το οποίο ανέπτυξε με Ακαδημαϊκή επιστημοσύνη και εμβρίθεια.
  Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' θα παρακολουθήσει την τελευταία ημέρα των αγώνων Μπάσκετ, με τίτλο “LG AegeanBall Festival”, που διεξάγονται στην Πλατεία Μιαούλη.