Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως κ.κ.Βαρνάβα.

Δελτίο τύπου

Eις τον Bαρθολομαίον.
Καὶ σὸς μαθητής, Χριστέ, Βαρθολομαῖος,
Μιμούμενός σε, σταυρικὸν φέρει πάθος.

Eις τον Bαρνάβαν.
Ὑπὲρ λίθον σάπφειρον, ὡς γραφὴ λέγει,
Τοὺς συντρίβοντας εἶχε Βαρνάβας λίθους.
Ἑνδεκάτῃ σταύρωσαν ἐρίφρονα Βαρθολομαῖον.

Με σεμνή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα.

Στη Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο  οποίος σήμερα γιορτάζει τα ονομαστήριά του προσδίδοντας έτσι στη μέρα ευφρόσυνο και χαροποιό χαρακτήρα.
Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Θεοφιλέστατος κ. Αντώνιος μεταξύ των άλλων είπε: « οι Απόστολοι με πολύ κόπο και θυσία κήρυξαν το Ευαγγέλιο πάση τη κτίσει.Το έργο τους δεν ήταν εύκολο: είχαν να αντιμετωπίσουν την οργή των Εβραίων, τους κινδύνους από τους ψευδαδέλφους, τις συκοφαντικές διώξεις. Όλα αυτά όμως τα υπέμειναν με γενναίο φρόνημα, γιατί είχαν ακράδαντη πίστη ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο αληθινός Υιός του Θεού».   
Μετά  τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στο Επισκοπείο τις ευχές και τα προσκυνήματα του ποιμνίου του.

Ο Συναξαριστής παραδίδει για τον Άγιο Βαρνάβα:

Ο Βαρνάβας (ο και Iωσής ονομαζόμενος) ήταν Ιουδαίος Λευίτης, από την Κύπρο και στα χρόνια των Αποστόλων κατοικούσε στην Ιερουσαλήμ. Βασικός συνεργάτης του Αποστόλου Παύλου ο Βαρνάβας, κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χρίστου στην Ιερουσαλήμ, στη Ρώμη, στην Αλεξάνδρεια και στη γενέτειρά του Κύπρο.
Εκεί λιθοβολήθηκε από τους Ιουδαίους και τους ειδωλολάτρες, και στη συνέχεια τον έκαψαν (Σαλαμίνα, Κύπρος). Τα άγια λείψανα του, συνέλεξε ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος και τα τοποθέτησε μέσα σε σπήλαιο. Παλαιά παράδοση αναφέρει ότι ο Βαρνάβας ενταφιάσθηκε με το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον, το οποίο και είχε αντιγράψει με τα χέρια του και το οποίο προσπάθησε να κάνει γνωστό «πάση τη κτίσει».
Ο Βαρνάβας υπήρξε μεγάλη και ένδοξη εκκλησιαστική φυσιογνωμία, που διακρίθηκε για τη φλογερή του πίστη και για την ικανότητα του στο κήρυγμα του θείου λόγου .
 

 Εκ του Γραφείου τύπου.