Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Η ΧΟΡΩΔΙΑ «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ» ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ Β΄ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 το απόγευμα, η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος »Τα πρώτα μου μελωδήματα», υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού κ. Στυλιανού Μπενή, συμμετείχε στην Εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και το Δημοτικό Ωδείο, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου, υπό τον γενικό τίτλο «2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών Χορωδιών». 


Στην Εκδήλωση συμμετείχε, ακόμη, η Βυζαντινή Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά, η οποία αποτελείται από άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης επιδόθηκε έπαινος Τιμής και Ευγνωμοσύνης στον Πρωτοψάλτη του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας Θεολόγο και Φιλόλογο κ. Στυλιανό Μαστρογιάννη για την πολυετή προσφορά του στην διακονία του Ιερού Αναλογίου.


Επίσης βραβεύθηκαν εις μνήμην των Μακαριστών Ιερέων της Ενορίας Αγίου Νικολάου του Νέου π. Γεωργίου και π. Αλεξάνδρου, οι δύο σημαιοφόροι Μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών Ευάγγελος Μπεκρής και Βανέσα Αχμετάι σε ένδειξη αγάπης, στοργής και ενδιαφέροντος της Εκκλησίας για την νεότητα της συνοικίας.

Στην Εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο εκπρόσωπος του οικείου Μητροπολίτου Θηβών κ. Γεωργίου, Αρχιμ. Πολύκαρπος Καραμαρούδης, ο Πρωτοπρεσβ. Ανάργυρος Στουραίτης, ο οποίος συνόδευσε την Χορωδία από τη Χαλκίδα, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, ο τιμηθείς κ. Μαστρογιάννης, ο οποίος, μάλιστα, νουθέτησε με αγάπη τους ενασχολούμενους με την εκμάθηση της Ιεράς Τέχνης της Εκκλησίας μας, και η κ. Νίκη Πανταζάτου, Διευθύντρια του Ωδείου Θηβών, ενώ ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, ανέγνωσε το πλούσιο Βιογραφικό του Τιμώμενου Πρωτοψάλτη.


Μετά την Εκδήλωση ακολούθησε μικρή δοχή στο Αρχονταρίκι της Ενορίας, την οποία είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Ευάγγελος Ρουσέτης.

κλικ στα σχήματα