Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Μενεμένης.

Δελτίο τύπου
Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Η σημερινή Ευαγγελική Περικοπή του Ματθαίου, είπε ο Σεβασμιώτατος,   μάς οδηγεί στη θάλασσα της Γαλιλαίας και φωτίζει  τη συνάντηση του Χριστού με τους δύο αδελφούς, τον Πέτρο και τον Ανδρέα. Ο Κύριος καλεί τους δύο ψαράδες να ενταχθούν στο χορό των Αποστόλων. Και Εκείνοι «ευθέως αφέντες τα δίχτυα ηκολούθησαν αυτώ». Στο κάλεσμα του Κυρίου, οι δύο μαθητές εγκαταλείπουν αμέσως τη μέριμνα, τη δουλειά, τον πατέρα τους και Τον ακολουθούν. Δηλώνουν έτοιμοι να υπηρετήσουν το σχέδιο Του: τη σωτηρία των ανθρώπων. Δηλώνουν έτοιμοι να αποσταλούν στις εσχατιές της γης».
Μέσα στους αιώνες, η ετοιμότητα είναι εκείνο που χαρακτηρίζει το γνήσιο μαθητή του Χριστού. Στην κλήση Του, η απάντηση είναι : «δού, εγώ, απόστειλόν με, Κύριε».
Εκ του Γραφείου Τύπου.