Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Θαύμα Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Θαύμα Αγίου Λουκά ιατρού: «Θα σε κάνω καλά»

«Όταν ο γιος μας Ι. Ήταν πέντε ετών, διαμετακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” μετά από έναν μικρό τραυματισμό στο δεξί του χέρι που είχε σαν αποτέλεσμα γενικευμένη σταφυλοκοκκική λοίμωξη.Φτάνοντας στο νοσοκομείο με μικρά εξανθήματα σε όλο του το σώμα και αδυναμία βάδισης, έκαναν ταχεία εξέταση αίματος με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί η γνωμάτευση του σταφυλόκοκκου.

Δυο καθηγητές συμφώνησαν ότι το πρωί στις 9 θα γινόταν επέμβαση οστεομυελίτιδας για να καθαριστεί το χέρι. Παράλληλα του χορηγείται αντιβίωση για την καταπολέμηση του σταφυλόκοκκου.

Γίνεται επέμβαση – για μας απλή αλλά για τους γνωρίζοντες σοβαρή.

Ήταν Κυριακή της Πεντηκοστής 19 Ιουνίου 2005.

Η ημέρα περνά με αγωνία, μας ενημερώνει ο γιατρός ότι έχουμε περίπτωση μικροβιαιμίας (σηψαιμίας) – μας το είπε επιστημονικά για να μας δώσει κουράγιο.

Τα εξανθήματα απλώνονται παντού όπως της ανεμοβλογιάς. Οι γιατροί επί ποδός. Η μια αντιβίωση πάνω στην άλλη. Η τροφή ορός.

Είναι το δεύτερο εικοσιτετράωρο, ξημερώνοντας η 20η Ιουνίου, του Αγίου Πνεύματος.
Το μεσημέρι έρχεται η αδελφή μου με μια φίλη της και έβαλαν στο προσκέφαλο του μικρού μια εικόνα του Αγίου Λουκά του ιατρού (ως εκείνη την ώρα άγνωστος σε μας) και μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, μαζί με το βιβλίο του Αγίου Λουκά.

Το παιδί είναι στην ίδια κατάσταση, παρ’ όλες τις αντιβιώσεις, όρεξη καθόλου.

Στις 13.20’, και ενώ μου λέει “μπαμπά, γιατί κυλάει το κρεβάτι; δεν θέλω να πάω κάτω”, πέφτει σε λήθαργο.

Τα ματάκια του ούτε ανοιχτά ούτε κλειστά. Μόνο το λευκό μέρος φαινόταν.

Στις 13.30’ ανασηκώνεται στο κρεβάτι και γυρίζει και λέει “μπαμπά, πεινάω”. Την ίδια ημέρα, στις 17.00 κατά την επίσκεψη του εφημερεύοντος γιατρού, διεπιστώθη σημαντική βελτίωση.

Παραμείναμε στο νοσοκομείο 40 ημέρες, οπότε παρουσιάστηκαν διάφορες επιπλοκές (οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ελαφρά πνευμονία), και όλο το διάστημα αυτό διαβάζαμε διάφορα θρησκευτικά βιβλία, όπως το βιβλίο του Αγίου Λουκά.

Βλέποντας ο μικρός Ιωάννης την εικόνα του αγίου Λουκά, γυρίζει και μας λέει: “Εγώ τον Άγιο αυτόν τον είδα στον ύπνο μου και μου είπε: θα σε κάνω καλά και συ θα γίνεις καλό παιδί”.

Δοξάζοντας τον Θεό και ευχαριστώντας τον Άγιο, φύγαμε από το νοσοκομείο χωρίς καμμία επίπτωση στην υγεία του, παρ’ όλη τη σοβαρότητα της κατάστασής του».