Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Έπεσε η αυλαία της Ναυτικής Εβδομάδας 2018 στον Βόλο.

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17/6 οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, που διοργάνωσε, με εξαιρετική επιτυχία, ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην πόλη της Μασσαλίας, Ελληνική αποικία του 6ου αι.

Η τελευταία ημέρα ξεκίνησε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ του Αγνώστου Ναυτικού, παρουσία του Δ/κτού της 4ης Περιφερειακής Δ/σης Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοιάρχου Αλεξάνδρου Τσελίκη, του Λιμενάρχου Βόλου, Πλοιάρχου Εμμανουήλ Κανάλη και του Αστυνομικού Δ/ντού Μαγνησίας Βασιλείου Μαρκογιαννάκη.
Το βράδυ της Κυριακής, στο προαύλιο του Ναού, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Σάμου & Ικαρίας κ. Ευσεβίου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, του Προέδρου του Ο.Λ.Β. κ. Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, εκπροσώπων των Λιμενικών και λοιπών Αρχών της πόλης και πλήθους φιλόμουσων θεατών.  Το παραδοσιακό τμήμα του Σχολείου απέδωσε τραγούδια από τον Πόντο, την Μακεδονία και την νησιωτική Ελλάδα και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που επιβράβευσε, ακόμα μία φορά, την εξαιρετική εργασία που συντελείται διαχρονικά στο Σχολείο.
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και επαίνεσε τους αφανείς ήρωες της όλης διοργάνωσης, που εργάστηκαν εντατικά για την επιτυχία της, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Καλλίνικο Γεωργακόπουλο. Επίσης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσέβιο, η Μητρόπολη του οποίου λειτούργησε ως υπόδειγμα για τον συνδυασμό του λειτουργικού γεγονότος και των πολιτιστικών δράσεων, με επίκεντρο το ελληνορθόδοξο πανηγύρι.
Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι η Ναυτική Εβδομάδα στην πόλη μας έγινε πλέον θεσμός και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με πολλούς φορείς, τους οποίους ευχαρίστησε ονομαστικά, εξαίροντας την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης. Τέλος, σε πανηγυρικό κλίμα, ανακοίνωσε ότι η Μεσογειακή πόλη στην οποία θα είναι αφιερωμένη η επόμενη Ναυτική Εβδομάδα 2019 θα είναι η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία τοπικού μουσικού σχήματος, με την Ζωή Τζαλαβρέτα στο τραγούδι, που απέδωσε τραγούδια αφιερωμένα στην θάλασσα.