Το πρωΐ της Πέμπτης 17 Μαΐου ε.έ., εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρπενησίου κ. Γεωργίου και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εορτής της Αναλήψεως, στην ανύψωση και δόξα του ανθρώπου με την Ενανθρώπηση του Χριστού και την Ανάληψή Του και επεσήμανε τη μοναδικότητα του ανθρώπου ως ψυχοσωματικής ενότητας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και εξέφρασε πολλές ευχές στον πολιό Γέροντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, στη νέα Καθηγουμένη οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Παρασκευή και τις μοναχές του Ησυχαστηρίου, στις γυναικείες αδελφότητες και σε όλους τους προσκυνητές.
Στο τέλος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς κι όλους τους προσκυνητές και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη.
Ο εορτασμός έγινε για πρώτη φορά – και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη – στο Καθολικό της Μονής, που μπορεί να μην έχει τελειώσει αλλά αποτελεί πραγματικά ένα κόσμημα.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας η αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου δεξιώθηκε όλους τους προσκυνητές.
Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, Τετάρτη 16 Μαΐου, στο Καθολικό του Ησυχαστηρίου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο κατέκλυσε τόσο το Καθολικό όσο και τους εξωτερικούς χώρους του Ησυχαστηρίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου μετέφερε στους προσκυνητές τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.
Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Οινόης. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους του χωριού. Κατόπιν στο προαύλιο του Ναού ο νεοσυσταθείς πολιτιστικός σύλλογος του χωριού πραγματοποίησε εκδήλωση με χορευτικά μικρών, μεγάλων και γυναικών, που απέσπασαν τα συγχαρητήρια και το θερμό χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.
Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος συνεχάρη τον νέο πολιτιστικό σύλλογο κι όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης καθώς και την δασκάλα των χορευτικών κ. Καραλή.