Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Η εορτή της Υ.Θ. Κασσωπίτρας.

Την Τρίτη 8 Μαϊου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Υ.Θ. Κασσωπίτρας, στο χωριό Κασσιώπη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το ιστορικό του θαύματος της ομματώσεως του  Στεφάνου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί αδίκως για κλοπή, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με εκρίζωση των ματιών του. Τότε λοιπόν ο Στέφανος μετέβη στο ναό της Παναγίας, στην Κασσιώπη. Εκεί προσευχήθηκε ολόκληρη την νύχτα, επικαλούμενος την Χάρη του Θεού, έμπροσθεν της θαυματουργού εικόνος της Θεομήτορος και το πρωί η όρασή του είχε αποκατασταθεί. Η Κυρία Θεοτόκος, δια των πρεσβειών Της στον Υιό και Θεό Της, χάρισε τους οφθαλμούς στον Στέφανο. Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τί είναι το θαύμα ; Είναι η Άκτιστη Χάρις, ο Παράκλητος, που ενεργεί στον κόσμο. Την  Θεία Χάρη αντιλαμβάνονται μονάχα εκείνοι που αγωνίζονται για την Θεογνωσία στην ζωή τους και τότε συντελείται το θαύμα.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας παίρνοντας αφορμή από τα τελευταία ανοσιουργήματα, που ψηφίστηκαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, σημείωσε ότι δυστυχώς οι κρατούντες συστρατεύονται με τον πονηρό και πολεμούν τον Χριστό, Τον σταυρώνουν καθημερινά και προσπαθούν με κάθε τρόπο να Τον απομακρύνουν από τις καρδιές των ανθρώπων. Εις πείσμα όμως όλων αυτών των αντίχριστων σχεδιασμών, η πίστη των Ελλήνων αυξάνεται και η συμμετοχή τους στα Μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας μεγαλώνει, διότι γνωρίζουν ότι ελπίδα και καταφυγή τους είναι ο Τριαδικός Θεός, μετά των Αγίων Του.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος εξήρε το πνευματικό έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ο εφημέριος του Ι.Ν. της Υ.Θ. Κασσωπίτρας Πρωτ. Γεράσιμος Κατσαρός, πρώην Αρχιερατικός Επίτροπος Κασσωπαίων, ευχόμενος η Κυρία Θεοτόκος να του δίδει δύναμη και να τον χαριτώνει.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της λιτάνευσης της θαυματουργού εικόνος της Θεοτόκου Κασσωπίτρας, καθώς και της ιεράς εικόνος της Αναστάσεως.