Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Με την δέουσα λαμπρότητα και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε, εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Ιερά Μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Επίκεντρο όλων των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ήταν ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της κωμοπόλεως της Ασσήρου, όπου το εσπέρας της παραμονής της μεγάλης εορτής, εκομίσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου, ο παλαιός Σταυρός της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης όπου και ετέθη προς προσκύνηση και ευλογία των παρισταμένων μαζί με αποτμήματα των Σεπτών Ιερών Λειψάνων των δύο τιμωμένων Αγίων Βασιλέων.
Εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής και η Ιερά Λιτάνευσις της Εικόνος Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της κωμοπόλεως, υπό των ήχων της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και συνοδεία τιμητικού αγήματος του Στρατού Ξηράς και παρουσία του Βουλευτού της Ν.Δ. κ. Θεόδωρου Καράογλου, του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννη, του Διοικητού της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχο Σωτήριο Κωστάκογλου, καθώς επίσης και εκπρόσωπων της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους, ενώ μεταξύ του πολυπληθούς εκκλησιάσματος το οποίο προσήλθε για να τιμήσει ευλαβικά τους προστάτες και εφόρους της κωμοπόλεως της Ασσήρου, ξεχωριστή θέση και τιμή είχαν τα πολλά παιδιά και οι μαθητές που παρευρέθηκαν ώστε να παρακολουθήσουν τα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας, κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.
Στην ομιλία του τόσο κατά την διάρκεια του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στις μορφές των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, υπογραμμίζοντας ότι το αγαθό παράδειγμα τους και προτρέποντας στο τέλος του Άρχοντες του τόπου να ακολουθούν το παράδειγμα των Αγίων έχοντας τους ως πρότυπο για τις αποφάσεις που παίρνουν για το κοινό καλό, ενώ ευχήθηκε ιδιαιτέρως για άλλη μία φορά τους μαθητές που αυτή την περίοδο ετοιμάζονται για να αγωνιστούν στον στίβο των προαγωγικών και πανελληνίων εξετάσεων.
Καταλήγοντας, συνεχάρη τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και Ιερατικό Προϊστάμενο της Ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, π. Αλέξανδρο Φίλλιο και συνεφημερίους του για την κατά πάντα άρτια οργάνωση όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, καθώς επίσης όλους όσους εκοποίασαν για την σημερινή ημέρα.