Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Το in.gr Mail

Μετά την 15 Φεβρουαρίου σταματά την λειτουργιά του

Εμείς θα συνεχίσουμε με το nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Πρώτη και δεύτερη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο.

(10/5/2018).
Συνήλθε χθες και σήμερα, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου, για τον μήνα Μάιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:
Η Δ.Ι.Σ. όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο ως εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Θεολογικό Διορθόδοξο Συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται από τις 24 έως τις 27 Ιουνίου 2018 στο Πατριαρχικό Κέντρο Αλεξανδρείας, με θέμα «Άγιος Ιερομάρτυς, Πατριάρχης Αλεξανδρείας και κατόπιν Κωνσταντινουπόλεως Κύριλλος ο Λούκαρις», μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου Β’.

Ενέκρινε την ανασύσταση παλαιών και την ίδρυση νέων Ιερών Μονών και επίσης ενέκρινε εσωτερικούς Κανονισμούς Λειτουργίας Ιερών Μονών.

Ενέκρινε την απόφαση της Δ.Ε. της Ε.Κ.Υ.Ο. για την παραχώρηση, διά χρησιδανείου στον Δήμο Βύρωνος, εκτάσεως προς προσωρινή μετεγκατάσταση του 4ου Νηπιαγωγείου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνος, αντιστοίχως.

Αποφάσισε την έκδοση του ενημερωτικού φυλλαδίου «Προς τον Λαόν» με την ευκαιρία του εορτασμού (9 Μαΐου 1950) της «Ημέρας της Ευρώπης», με κείμενο που συνέταξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Ενέκρινε κατ’ αρχάς τις υποβληθείσες προτάσεις υπό της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος για τις εκδηλώσεις, κατά το έτος 2021, του εορτασμού των 200 ετών από της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Ωσαύτως ενέκρινε τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, ως και του Γραμματέως της Επιτροπής Αρχιμ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου, στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα διοργανωθούν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου 2018.

Τέλος, η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος