Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Σουμελά και Αρχιερατικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Θείας Αναλήψεως Πολίχνης.

Δελτίο τύπου
Τη  σεπτή  Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, από τον ιστορικό Πόντο, η οποία  ως εκ θαύματος διασώθηκε από την ολοκληρωτική καταστροφή που ενέσκηψε στον αλύτρωτο Ελληνισμό και η οποία το 1931 μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, υποδέχθηκε, την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018, ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιούμενος από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και πλήθος πιστών.
Η Ιερά Εικόνα θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Πολίχνη στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Μπίρδας Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο μίλησε στο εκκλησίασμα για την Θεομητορική Παρουσία στη ζωή των πιστών, η οποία αποτελεί «αρραγή προστασία» και «τείχος απροσμάχητον».
Η Εικόνα της Παναγίας  Σουμελά θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως  μέχρι την Κυριακή 20 Μαΐου.
Ας σημειωθεί για την ιστορία ότι το 1992 ο Πόντιος ευπατρίδης Ισαάκ Λαυρεντίδης επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και του μετέφερε την επιθυμία εκατομμυρίων Ποντίων λέγοντας ότι η θέση της θαυματουργής εικόνας της Παναγιάς είναι στο μοναστήρι και όχι στο μουσείο.
Έτσι, τα τρία ιερά κειμήλια που είχε φέρει το 1931 από τον Πόντο ο Ηγούμενος της Μονής ο Αμβρόσιος Σουμελιώτης, αφού φιλοξενήθηκαν για εξήντα χρόνια στο Βυζαντινό Μουσείο, με εντολή του τότε πρωθυπουργού παραχωρήθηκαν στη Μονή. Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκαν στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο την εικόνα της Παναγιάς, έργο του ευαγγελιστή Λουκά, το σταυρό του αυτοκράτορα Εμμανουήλ Κομνηνού και το ιερό ευαγγέλιο του πατρός Χριστοφόρου, επίσης δώρο του αυτοκράτορα Δαυίδ του Κομνηνού, και αποτελούν από τότε πανελλήνιο προσκύνημα.
Εκ του Γραφείου Τύπου.