Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η προσευχή είναι η πεμπτουσία της ζωής μας”.

Bishop of Corfu, Mr. Nektarios: “Prayer is the quintessence of our lives”
Την Κυριακή 20 Μαϊου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα και ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Πατέρων στην πόλη της Κέρκυρας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, υπογραμμίζοντας τρία σημεία, από την προσευχή του Κυρίου προς τον Θεό Πατέρα, πριν το Εκούσιον Πάθος Του. Πρώτον τονίζεται η σπουδαιότητα της προσευχής, η οποία αποτελεί την πεμπτουσία της ζωής ημών των Χριστιανών. Όπως αναφέρουν και οι Άγιοι Πατέρες όπως είναι αδύνατον για τον άνθρωπο να ζήσει χωρίς πνεύμονες, άλλο τόσο δεν μπορεί να πορευτεί στην πνευματική ζωή, χωρίς την προσευχή, την ζωντανή δηλαδή επικοινωνία με τον Δημιουργό του.
Δεύτερον, στην Ευαγγελική περικοπή ο Χριστός απευθυνόμενος στον Πατέρα  Του λέγει : “᾿Εφανέρωσά σου τὸ ὄνομα τοῖς ἀνθρώποις”. Πριν την ενανθρώπιση του Λόγου οι άνθρωποι βρίσκονταν σε σύγχυση περί του προσώπου του Θεού. Δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν έναν Θεό αληθινό, που σχετίζεται με τους ανθρώπους. Ο αληθινός Θεός έγινε γνωστός εις τον κόσμο, από τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο σαρκώθηκε. Με την πίστη στον Κύριο, συνδεόμαστε ξανά με τον Θεό Πατέρα.
Και τρίτον, ο Χριστός λέγει : “Πάτερ ἅγιε, τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου”. Δηλαδή ο Θεός Πατέρας να κρατήσει τους πιστούς σε ενότητα. Η γνήσια αυτή ενότητα δεν πραγματώνεται πουθενά αλλού, παρά μονάχα μέσα στην Εκκλησία μας. Όλα τα πολιτικά και κοινωνικά συστήματα που θέλησαν να ενώσουν τον κόσμο, απέτυχαν, διότι εκείνος που καλεί σε ενότητα τους ανθρώπους είναι ο Παράκλητος, το Πνεύμα της αληθείας. Γι’αυτό δεν νοείται ενότητα, χωρίς την αλήθεια.
Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφερόμενος στους εορτάζοντες 318 Αγίους Πατέρες της εν Νικαία Α’ Οικουμενικής Συνόδου, σημείωσε ότι εκείνοι και βίωσαν και διατράνωσαν τα ανωτέρω τρία στοιχεία του αληθινού Χριστιανού, ήτοι την προσευχή, την αναγνώριση του Θεού στην ζωή του ανθρώπου και την ενότητα των πιστών. Στον αντίποδα τώρα, τα σχίσματα και οι αιρέσεις δεν είναι του Θεού, είναι καταστάσεις πειρασμικές, που έχουν ως κοινή τους ρίζα τον εγωισμό και την αυτονόμηση του ανθρώπου.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος εξήρε το έργο του μακαριστού προκατόχου του κυρού Τιμοθέου, ο οποίος με πολύ κόπο, αναστήλωσε τον ιστορικό ναό των Αγίων Πατέρων, που καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, από τους βομβαρδισμούς της ναζιστικής Γερμανίας στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.