Τη Δευτέρα 21η Μαΐου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου, με τη συμμετοχή των πιστών της κωμοπόλεως.
Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της ζωής του Αγίου Κωνσταντίνου, στη μητέρα του Αγία Ελένη καθώς και στην Α΄Οικουμενική Σύνοδο, που συνεκάλεσε ο Άγιος Κωνσταντίνος. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένα.
Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 20 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε τον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο χωριό Ύπατο Θηβών, παρουσία όλων των πιστών του χωριού. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους τιμώμενους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη καθώς και στους Αγίους 318 θεοφόρους Πατέρες της Α΄Οικουμενικής Συνόδου.