Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Το in.gr Mail

Μετά την 15 Φεβρουαρίου σταματά την λειτουργιά του

Εμείς θα συνεχίσουμε με το nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος, στην περιοχή της Ποσειδωνίας Σύρου, ανεγερθέντα προ πεντηκονταετίας υπό του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Μπαρπαρή, του Λογγοβαρδινού,και τἐλεσε Χειροτονία Διακόνου, στον οποίο έδωκε το όνομα Νικόδημος, προς τιμήν του κτήτορος.
  Στον νεοχειροτονηθέντα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, ειπών, μεταξύ άλλων, ότι "ο Άγιος Ιερομάρτυς Θεράπων, του οποίου σήμερα τη μνήμη επιτελούμε, έδωσε μαρτυρία πίστεως διά του αίματος... Και εμείς. και σύ, από σήμερα, καλείσαι να δίδεις καθημερινά μαρτυρία πίστεως και συνειδήσεως, δι' ἐργων αγάπης, εναρέτου ζωής και λόγου διδακτικού προς τον Λαό του Θεού εκδηλουμένη..."
  Συνεχἀρη δε τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο και τους συνεργούς του, για την ανακαίνιση του Παρεκκλησίου και ευχαρίστησε την Οικογένεια Μπαρμπαρή, τους Κληρονόμους του αοιδίμου Γέροντος, οι οποίοι ομοθυμαδόν εδώρισαν τα παρακείμενα προσκτίσματα του Παρεκκλησίου στον Οἰκο Προστασίας του Γήρατος της Ιεράς Μητροπόλεως, στα Τάλαντα, ως περιουσιακό του, πλέον, στοιχείο.