Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Κυριακή του Τυφλού στην Αγία Τριάδα Μακρακώμης. 40/μερο Μνημόσυνο Ιωάννου Ζάχου.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Μακρακώμης, ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή του Τυφλού, 13 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, τη συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σπερχειάδος π. Δημητρίου Κυρίτση, του Εφημερίου του Ναού π. Ευσταθίου Παπακώστα, του Ιδιαιτέρου Γραμματέως του Σεβασμιωτάτου π. Αθανασίου Κυρίτση και του Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη.

            Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αλλά και σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή και συγκεκριμένα στο θαύμα του Κυρίου, της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού και χαρακτηριστικά ανέφερε:
            « Η σημερινή ευαγγελική περικοπή αγαπητοί μου αδελφοί, μας διδάσκει το πραγματικό Φως του Χριστού, από το οποίο πρέπει όλοι να φωτισθούμε.      Δυστυχώς ο πολύς κόσμος σήμερα ζει μέσα στο σκοτάδι γιατί δεν έχει μέσα του τον Χριστό. Ό Χριστός είναι το Φως και από την σημερινή κοινωνία λείπει το Φως, διότι λείπει ο Χριστός.
            Το χειρότερο πράγμα είναι να έχουμε πνευματική τύφλωση. Αν τα μάτια της ψυχής ενός ανθρώπου είναι κλειστά, τότε ο άνθρωπος εκείνος είναι δυστυχισμένος.
            Φοβούμαι ότι η σημερινή κοινωνία, αν δεν ζει στο σκοτάδι, ζει σίγουρα σε ημίφως με όλα αυτά τα αντιευαγγελικά νομοθετήματα, τα οποία εισάγονται στην πατρίδα μας και διερωτώμαι: πως θα πορευθεί αυτή η κοινωνία μέσα στο σκοτάδι;
            Να έχουμε παρρησία αδελφοί μου, όπως ο θεραπευθείς τυφλός. Να ομολογούμε την πίστη μας και τα έργα του Θεού. Να κλείνουμε τα στόματα των υβριστών του Χριστού και της πίστεως μας, δίδοντας μαρτυρία Χριστού καθημερινά.
            Αυτό το Φως εύχομαι να έχουμε όλοι μέσα στην ψυχή μας και μ’ αυτό το Φως να πορευόμαστε στην ζωή μας».
            Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Ιωάννου Ζάχου, Προέδρου της Εταιρίας Αφοί Ζάχου Ο.Ε. Κυλινδρόμυλοι Μακρακώμης, ενός ανθρώπου πιστού,  συμπαραστάτου και  αρωγού εις το Φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ενός Ευεργέτου και της Ιεράς Μητρόπολεως μας αλλά και της πόλεως της Μακαρκώμης,  ο οποίος 22 χρόνια εχόρτασε με την προσφορά του, χιλιάδες παιδιά, τα οποία φιλοξενήθηκαν  στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας, προσφέροντας το απαιτούμενο ψωμί για όλες τις Κατασκηνωτικές περιόδους, αλλά και στα παιδιά,  τα οποία κατά καιρούς φιλοξενήθηκαν στις Κατασκηνώσεις, όπως εκείνα τα δυστυχισμένα παιδιά της Σερβίας, τα οποία έζησαν τον πόλεμο και για λίγο καιρό βρήκαν ηρεμία, αγάπη και στοργή στην Μητρόπολή μας. Η προσφορά του όμως δεν σταματούσε μόνο στις κατασκηνώσεις.  Προσέφερε ακόμη και στα Ιδρύματα της Μητροπόλεως αλλά και σε όσους συνανθρώπους του είχαν ανάγκη.
            « Ήλθα σήμερα εδώ, δια να τιμήσω έναν Ευεργέτη της Μητροπόλεως και της πόλεως της Μακρακώμης, έναν καλό χριστιανό, έναν άνθρωπο του Θεού.
            Τον αγαπούσα ιδιαιτέρως τον αείμνηστο Ιωάννη Ζάχο, διότι ήταν ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος της εργασίας, της πίστεως, της προσφοράς και της ανθρωπιάς.
            Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμώνται και η Εκκλησία γνωρίζει και τιμά. Επίσης πρέπει να προβάλλονται για να βρίσκουν μιμητάς, διότι στις μέρες μας εκλείπουν»., ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
            Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος να του χαρίσει την αιώνιο ανάπαυση και τα καλά έργα της προσφοράς και της φιλανθρωπίας του να το συνοδεύουν πάντοτε.
            Στην σύζυγο, τα παιδιά, τα εγγόνια του, τα ανίψια του και σε όλους τους συγγενείς να χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία εις το πένθος τους, συγχαίροντας τους συγχρόνως, διότι βαδίζουν επί τα φιλάνθρωπα ίχνη του μακαριστού, συνεχίζοντας τα καλά έργα της προφοράς.
            Στην συνέχεια η οικογένεια Ζάχου προσέφερε καφέ και κέρασμα εις μνήμην του μακαριστού  εις τον Σεβασμιώτατο και τους Ιερείς  στην οικία τους και σε όλους τους πιστούς προσέφεραν καφέ στην πλατεία της Μακρακώμης.
            Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μκαρακώμης – Σπερχειάδος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μακρακώμης κ. Δημήτριος Τσούμας, ο Στρατηγός ε.α κ. Γεώργιος Λιασκώνης, ο τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος κ. Νικόλαος Διαμαντής, πολλοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας και αρκετοί πιστοί.