Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ.


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 13-4-2018, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, 
         ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μετέβη στην περιοχή ``Αργοκοίλι`` Κορώνου Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον νεόδμητο και μεγαλοπρεπή (κάτω)  Ιερό Ναό του μεγάλου Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης.
Κατά την διάρκεια του κοινωνικού τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Δωρόθεος Βενετσανόπουλος. Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε εορταστικό χαιρετισμό και ευχές προς τα πλήθη των προσκυνητών που συνέρρευσαν (οδοιπορώντας πολλοί για εκπλήρωση τάματος μέχρι και 5 – 6 ώρες) για να τιμήσουν το πάνσεπτο Πρόσωπο της Παναγίας μας και ευλόγησε τα κόκκινα αυγά. Ακολούθησε η Λιτανεία της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας μας προς τον Ναό της Ευρέσεως όπου και εψάλη Δέηση, αφού προηγήθηκε στάση και Δέηση εντός του μεγαλοπρεπούς (άνω) Ιερού Ναού στο τέλος της οποίας ευχήθηκε να μας αξιώσει ο Θεός με τις πρεσβείες της Παναγίας μας της Αργοκοιλιώτισσας του χρόνου να τελέσουμε την πανήγυρη σε αυτόν. Στην Θεία Λειτουργία και στην Λιτανεία συμμετείχαν ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Νάξου, Γιάννης Μαργαρίτης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομμάτης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του Νησιού και ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Νάξου, επικεφαλής των αξιωματικών και υπαξιωματικών καθώς και αγήματος ναυτών που περιστοίχιζαν τιμητικά την Εικόνα και σήκωσαν το Ιερό Κουβούκλιό Της. Στην ακροτελεύτια Δέηση της Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανουπόλεως (πράγμα για το οποίο μνημόνευσε και στην Μεγάλη Είσοδο) και την γρήγορη επιστροφή τους στις οικογένειες τους και στα πολυεύνυνα καθήκοντα τους. έψαλε επίσης Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση του αδικοχαμένου Σμηναγού της πολεμικής μας Αεροπορίας Γεωργίου Μπαλταδώρου που έπεσε ηρωικά κατά την άσκηση του καθήκοντος του προς την πατρίδα. Μετά τη επιστροφή και την Αναστάσιμη Απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε το καθιερωμένο κόκκινο πασχαλινό αυγό στο πολυπληθές εκκλησίασμα.