Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Στην εορτή της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας στη Μονεμβάσια συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, (ΦΩΤΟ).

Ο Μητροπολίτης Μάνης προεξήρχε των ιερών ακολουθιών προσκεκλημένος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ' κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου συμμετείχε στις ακολουθίες για την Πολιούχο και Προστάτιδα της Μονεμβάσιας, Παναγία Χρυσαφίτισσα, το διήμερο 15 και 16 Απριλίου 2018.
Το απόγευμα της Κυριακής (15 Απριλίου) με λαμπρότητα και σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ και συγχοροστατούντος του Παναγ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Στο κήρυγμά του ο  Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε σε τρεις από τις αρετές του Προσώπου της Υπεραγίας Θεοτόκου, την πίστη, την ταπείνωση και την υπακοή που έδειξε στο θέλημα του Θεού για την ενσάρκωση του Υιού του. Επίσης, ευχαρίστησε αδελφικώς το Μητροπολίτη Σπάρτης για την τιμητική του πρόσκληση, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ιερά Πανήγυρη.
Πλήθος πιστών από τη Λακωνία και τους γύρω νομούς προσήλθαν στην γραφική Καστροπολιτεία, όπου βρίσκεται ο ιστορικός Ναός της Παναγίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ακολουθία και να λάβουν την ευλογία της Μεγαλόχαρης Χρυσαφίτισσας.
Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 16 Απριλίου, κατά την ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μάνης αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού και στη συμβολή του στην πορεία της ζωής του κάθε χριστιανού.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στα γραφικά σοκάκια της Βυζαντινής Καστροπολιτείας, ενώ οι πιστοί έραναν με ροδοπέταλα στο πέρασμά της την Κυρία των Αγγέλων.
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Μάνης για τη συμμετοχή του στην πανήγυρη, τις τοπικές αρχές, καθώς και το πλήθος των πιστών οι οποίοι συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Τους ύμνους των ιερών ακολουθιών της πανηγύρεως απέδωσε ο Βυζαντινός Χορός «Μελωδοί» υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου Νικολάου Ταπραντζή.
Με πληροφορίες από arxon.gr