Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Πρωτ. Ρηγίνος Σταματίου: «Με την προσευχή και τη νηστεία δίνουμε το χέρι μας στον Θεό κι Εκείνος μας δίνει το δικό Του».


Η πίστη μετακινεί ακόμη και βουνά. Μεταμορφώνει την ανθρώπινη αθλιότητα σε δόξα.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας

Στην 2η θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Δ’ Κυριακή των Νηστειών,  17 Μαρτίου, εορτή του Αγίου Ιωάννου του Σιναῒτου συγγραφέα της Κλίμακας, μίλησε προς τους πιστούς,  ο Πρωτοπρεσβύτερος Ρηγίνος Σταματίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Έψαλλε το Εκκλησιαστικό τμήμα της Ιστορικής Χορωδίας Νικαίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Γεράσιμου Κασφίκη.
Η συμμετοχή του π. Ρηγίνου και της Χορωδίας, εντάσσονται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργανώνονται για 20η συνεχή χρονιά στον Ναό, με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού και με τον γενικό τίτλο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2018».
Καθ’ όλη την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας, το οποίο θα παραμείνει στο Ναό μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, 31 Μαρτίου.

Ο π. Ρηγίνος, στον λόγο του, επικεντρώθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.
Η πίστη, τόνισε, μπορεί να κάνει θαύματα, κάνει κατορθωτά τα ακατόρθωτα. Αυτά δηλαδή που η ανθρώπινη λογική θεωρεί σταθερά και καθιερωμένα, ώστε η αλλαγή τους να φαίνεται αδύνατη.
Η πίστη μετακινεί ακόμη και βουνά. Μεταμορφώνει την ανθρώπινη αθλιότητα σε δόξα. Η πίστη του πονεμένου πατέρα της ευαγγελικής περικοπής, γίνεται η αιτία θεραπείας του παιδιού του.
«Πολλές φορές όμως εμείς οι άνθρωποι πέφτουμε στην παγίδα του διαβόλου, μπλεκόμαστε στα δίχτυα της αμαρτίας, χάνουμε τον προσανατολισμό μας από τον δρόμο του Θεού, πελαγοδρομεί η ψυχή και η ζωή μας.
Τότε, αν συνέλθουμε, ζητάμε βοήθεια από την Εκκλησία. Και πολλές φορές βιαζόμαστε ώστε η χάρις του Θεού να έλθει γρήγορα και να λύσει τα πάντα
Περιμένοντας όμως μόνο από την Εκκλησία να γίνουν όλα, όπως τόνισε ο π. Ρηγίνος, μας πιάνει το παράπονο. Γιατί η Εκκλησία δεν μπορεί να μας θεραπεύσει τώρα που το ζητάμε;
Η Εκκλησία χρησιμοποιεί μέσω των ιερών μυστηρίων της, την χάρη του Θεού, για κάθε είδος θεραπείας. Αλλά απαιτείται να πιστεύουμε κι εμείς και να θέλουμε να αλλάξει η ζωή μας.
Η πίστη από μόνη της δεν ισχυροποιείται. Με δύο βασικές προϋποθέσεις η πίστη γίνεται δυνατή. Την προσευχή και τη νηστεία.
Με αυτά τα δύο παρέχεται η δύναμη του Θεού στον πιστεύοντα  άνθρωπο, ανεβαίνουμε πνευματικά στον Θεό, αφήνοντας κάθε βιοτική μέριμνα εδώ.
Και έκλεισε το λόγο του:
«Με την προσευχή και τη νηστεία δίνουμε το χέρι μας στον Θεό κι Εκείνος μας δίνει το δικό Του. Έτσι δημιουργούμε τη σχέση, την επικοινωνία, αποκτάμε δύναμη μαζί Του.
Είναι τα δύο πανίσχυρα όπλα της ζωής μας, που όταν τα έχουμε, τότε η πίστη μας θα γίνεται πιο ζωντανή και πιο θαυματουργική, μέσα στην κοινωνία.»