Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Φιλόσοφα – Φιλίστορα – Φιλότεχνα: Η πρώτη 10ετία Αρχιεπισκοπείας Ιερωνύμου.

19.3.2018     Ώρα ανάρτησης: 11:18:34 PM
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εσπερίδα με θέμα: «Φιλόσοφα – Φιλίστορα – Φιλότεχνα: Η πρώτη 10ετία Αρχιεπισκοπείας Ιερωνύμου Β΄, 2008-2018», διοργανώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ιστορική Μεγάλη Αίθουσα του Φ.Σ. «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» από τον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» και το Ίδρυμα Εθνικού & Θρησκευτικού Προβληματισμού σε συνεργασία με το Μέλαθρον «Οικουμενικός Ελληνισμός» παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Παρέστησαν Αρχιερείς, Πολιτικοί, κληρικοί και λαϊκοί, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Προωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του Προέδρου Φ.Σ. «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» κ. Εμμ. Μικρογιαννάκη, καθηγητή Πανεπιστημίου και αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του «Οικουμενικού Ελληνισμού» κ. Σταύρος Πανουσόπουλος.

Ακολούθως ανέγνωσαν τις ανακοινώσεις τους ο Ευστ. Κεκρίδης, Καθ. Παν/μίου, «Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β, ως Πρόσωπο», ο Αθ. Αγγελόπουλος, «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, ως Προκαθήμενος και Πρόεδρος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος», ο Βας. Μιχόπουλος, Δρ. Θ. Εκκλ. Ιστορίας Ελλάδος, «Ιερώνυμος Β΄, ο Αρχιεπίσκοπος των του Θεού και Χριστού πενήτων» και ο Γεώρ. Νεκ. Λόης, Καθ. – Διδάσκων Ε.Α.Π., «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, στο Διορθόδοξο, Διαχριστιανικό και Πανανθρώπινο σήμερα».

Στην συνέχεια προβλήθηκαν φωτογραφικά στιγμιότυπα υπό τον γενικό τίτλο «Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β΄ διά του φωτογραφικού φακού» με συντονιστή τον Κυριάκο Μωυσίδη, Επ. Συνεργάτης Ι.Ε.Θ.Π. και αμέσως μετά μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει» και ερμηνευτή τον Πέτρο Γαϊτάνο, Καλλιτεχνικό Δ/ντή ε.τ. Ι.Ε.Θ.Π.

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο έργο του Αρχιεπισκόπου και στην πολύτιμη συμβολή του στα συνέδρια που διοργάνωσε το υπ. Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή.

Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, άλλα και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η τελετή. Επεσήμανε, επίσης, ότι το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που έχει γίνει στην Αρχιεπισκοπή δεν οφείλεται σε ένα πρόσωπο, αλλά σε όλο τον κόσμο. Μίλησε για τη συμβολή και την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κέντρο παιδείας, πολιτισμού και εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής.

Ο Αρχιεπίσκοπος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους ένα προσωπικό του βίωμα από την παιδική του ηλικία, που τον έκανε να συνειδητοποιήσει την ανάγκη και την αξία της προσφοράς, την δύναμη της αγάπης, κάτι που, όπως είπε, ήταν το μεγαλύτερο δίδαγμα που του έδωσε η μητέρα του και κάλεσε τις μητέρες να σπείρουν στις καρδιές των παιδιών τους έστω και έναν μικρό σπόρο αγάπης, ο οποίος είναι αρκετός για να δώσει καρπό.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Εκκλησία στην συντήρηση των προγραμμάτων της, αλλά και στο κουράγιο που έχουν πάρει από όλους τους πιστούς που προσφέρουν από το υστέρημά τους. «Αυτός ο λαός έχει πολύ δύναμη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και επεσήμανε ότι «καλούμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Μην υπονομεύει ο ένας τον άλλον. Όλη αυτή η δοκιμασία είναι ένα μάθημα για εμάς. Αυτός ο τόπος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και τα ξεπέρασε. Έτσι θα γίνει και τώρα. Θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία».