Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Κερκύρας Νεκτάριος : “Η Εκκλησία δεν θα συναινέσει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας”.

Bishop of Corfu, Mr. Nektarios:
Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Αρσενίου, στην Λευκίμμη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας, ο οποίος υπήρξε ο πνευματικός πατέρας, ο απλανής διδάσκαλος και ο προστάτης της νήσου. Αυτός ο απλανής διδάσκαλος χαράχτηκε στις καρδιές των ανθρώπων, ανά τους αιώνες. Καταγόμενος από την Ανατολή, ήρθε και διηκόνησε το ποίμνιο της Κερκύρας.
Όλα τα τροπάρια αναφέρουν ότι ο Άγιος Αρσένιος ανεδείχθη από τη μια πλευρά ως απλανής οδηγός και διδάσκαλος των Θείων δογμάτων. Και από την άλλη πλευρά έδωσε τον εαυτό του στην προστασία του ποιμνίου του. Είχε ως πρώτο του μέλημα  να στερεώσει τους πιστούς στην αληθινή πίστη και μέσω της μετανοίας να τους οδηγήσει στον Χριστό. Αυτή άλλωστε είναι και η αποστολή του Επισκόπου.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας έκανε εκτενή αναφορά στο επίκαιρο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι τα διάφορα κέντρα του εξωτερικού έχουν στοχοποιήσει την πατρίδα μας, με απώτερο σκοπό την αλλαγή των συνόρων μας. Δεν λείπουν φυσικά και οι αήθεις επιθέσεις κατά της Εκκλησίας του Χριστού, από τους κατ’ευφημισμόν δημοκράτες, οι οποίοι δεν δέχονται ουδεμία φωνή κριτικής. Θέλουν την Εκκλησία να σιωπά και να περιορίζεται στο φιλανθρωπικό Της έργο.
Η Εκκλησία στο διάβα της ιστορίας αυτού του λαού υπήρξε μπροστάρισσα σε όλους τους αγώνες που έδωσε. Το δέντρο της Ελλάδος είναι ποτισμένο από το αίμα των Ιερομαρτύρων. Όσον αφορά την Μακεδονία, αυτή είναι μια και Ελληνική. Δεν χωρά καμμιά αμφισβήτηση. Την  ιστορία μας δεν την διαπραγματευόμαστε.
Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ήτο Έλλην και όχι μόνον αυτό. Όλα τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης είναι γραμμένα στα Ελληνικά. Ουδεμία σχέση δεν έχουν με τους Σλάβους. Η Εκκλησία μας δεν θα συναινέσει στο ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε οι πρεσβείες του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας να ενδυναμώνουν τους πιστούς στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.