Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Αρσένιο Μητροπολίτη Κερκύρας.

Panegyrical Episcopal Vesper for Saint Arsenios, Bishop of Corfu
Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου 2018 τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός για τη Μνήμη του Αγίου Αρσενίου Μητροπολίτου Κερκύρας, στον Ι.Ν. Παντοκράτορος Καμπιέλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Προηγήθηκε λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου, από το Επισκοπείο, όπου και φυλάσσονται, προς τον Ι.Ν. Παντοκράτορος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός Γενικός Αρχιερατικός  Επίτροπος της Ι. Μ. Κερκύρας, ο οποίος και αναφέρθηκε στην τιμή και προσκύνηση των ιερών λειψάνων, των Αγίων της πίστεώς μας. Μέσα στην Εκκλησία ασπαζόμαστε τα λείψανα των Αγίων, διότι, όπως ομολογούμε και στο Σύμβολο της Πίστεως, προσδοκούμε Ανάστασιν νεκρών.
Ο άνθρωπος σώζεται μέσα στην Εκκλησία ακέραιος, ολόκληρος, ως ψυχοσωματική οντότητα, όχι μονάχα ως ψυχή. Γι’αυτό και δεν αποτεφρώνουμε τα σώματα των κεκοιμημένων, δεν πιστεύουμε στον εκμηδενισμό της ανθρώπινης υπάρξεως, αλλά στην κοινωνία μετά του Θεού και των Αγίων Του, στην Βασιλεία των Ουρανών.
Ακόμη, συνέχισε ο π. Θεμιστοκλής, με την προσκύνηση και την τιμή των λειψάνων ομολογούμε την πίστη μας στον Αναστάντα Χριστό. Είτε ζούμε, είτε αποθνήσκουμε, εν τω Κυρίω εσμέν. Σε Εκείνον ανήκουμε. Με την προσκύνηση των λειψάνων μαρτυρούμε και την ζωή του Αγίου που έφυγε από τον παρόντα κόσμο.
Τα λείψανα μάς υπενθυμίζουν ότι ο Άγιος είχε πόδια, που τα δαπάνησε για να κηρύξει το Ευαγγέλιο της αληθείας. Είχε χέρια, τα οποία δαπάνησε στην ελεημοσύνη και στην αγάπη, το στόμα το χρησιμοποίησε, προς Δόξαν  Θεού κ.ο.κ
Επιπροσθέτως ο π. Θεμιστοκλής τόνισε ότι η προσκύνηση και η τιμή των λειψάνων, επ’ουδενί λόγω δεν αποτελεί ειδωλολατρία. Ειδωλολατρία είναι η εκθείαση του εαυτού, η φιλαρέσκεια, η ωραιοπάθεια, κοντολογίς  ό,τι τροφοδοτεί τον εγωϊσμό στον άνθρωπο.
Κλείνοντας ο π. Θεμιστοκλής προέτρεψε τους πιστούς να πορεύονται στον δρόμο της πίστεως και της σωτηρίας, δια πρεσβειών του Αγίου Αρσενίου.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι οι Άγιοι είναι τα πνευματικά φώτα στην ζωή ημών των Χριστιανών. Ήταν και εκείνοι απλοί άνθρωποι, όμως με τον πνευματικό τους αγώνα έγιναν εκζητητές του ελέους του Θεού και ο Χριστός τους κατέστησε κατοικητήρια του Παναγίου Πνεύματος, δια της Ακτίστου Θείας Χάριτος. Οι Άγιοι της πίστεώς μας είναι οι πρεσβευτές μας εις τον ουρανό, μεσιτεύοντας  αενάως για την σωτηρία μας στο θρόνο του Κυρίου.