Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος: Η ζωή του Αγίου Πορφυρίου, ήταν μια μεγάλη προσευχή (video).

Με την προσευχή καταφέρνουμε κάτι πολύ σημαντικό. Να χτυπάμε την πόρτα του Θεού. Μόνο που το χτύπημα δια της προσευχής πρέπει να είναι ευγενικό, παρακλητικό και με εμπιστοσύνη πολύ στην χάρη Του, στην πρόνοια Του, την αγάπη Του και το έλεος Του.

Την τρίτη κατά σειρά ομιλία του με θέμα: «Μαθητεία στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη: Κάνοντας λόγο για την προσευχή», πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.
Η ομιλία δόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» που οργανώνει ο Ιερός Ναός.
Της ομιλίας προηγήθηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο την Βηματάρισσα, την Βατοπαιδινή.

Ο Άγιος Πορφύριος ήταν εργαστήρι της προσευχής, σημείωσε στην έναρξη. Η ευχή του Ιησού ή αλλιώς νοερά προσευχή, ήταν εκείνο το παραδείσιο λουλούδι που άνθιζε στα χείλη του Αγίου, νύχτα και ημέρα.
Η προσευχή του συνεχιζόταν μαζί με την αναπνοή του, ακόμη κι όταν κοιμόταν. Μπορεί να ξεκουραζόταν ή να ασχολείτο με κάποιο θέμα, όμως μέσα του συνέχιζε να εύχεται και να προσεύχεται.
Γιατί ήξερε πως μόνο ο τρόπος της προσευχής, είναι ο πλέον ενδεδειγμένος για να μπορέσει να αντιμετωπίσει κανείς μια δυσκολία, ένα θέμα ή πρόβλημα στη ζωή του.
Χωρίς την προσευχή προς τον Θεό, δεν γίνεται τίποτε. Γιατί η προσευχή είναι η μητέρα όλων των αρετών και όλων των καλών. Αρκεί να γίνεται πάντοτε με ταπείνωση, με αγάπη προς τον Χριστό και χωρίς εγωισμό.
«Ο άνθρωπος της προσευχής αποτελεί μεγάλη ευλογία για όλους. Μπορεί ένας άνθρωπος με την προσευχή του, να σκεπάσει όλη την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, έλεγε ο Άγιος.
Κάτι τέτοιο κατάφερε και ο Άγιος Πορφύριος. Προσευχόταν και ευχόταν για όλο τον κόσμο και τελευταία για τον εαυτό του. Με την προσευχή του αγκάλιαζε τους πάντες και τα πάντα
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ
Την ομιλία του π. Δανιήλ μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: