Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Η Μητρόπολη Φθιώτιδος ανεγείρει το Διοικητικό - Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα της Τανζανίας κ. Ιερώνυμος μετά τριήμερη   παραμονή του στη Λαμία, όπου ήταν φιλοξενούμενος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ανεχώρησε για την επαρχία του   αφήνοντας     στον Ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος το άρωμα της αγάπης του, της ευγνωμοσύνης του και της αγιότητος του.
Σε κάθε ευκαιρία και όπου ευρέθη κατά την διάρκεια της φιλοξενίας του έλεγε και επαναλάμβανε με συγκίνηση: «Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ όλους σας και πολύ σας ευχαριστώ». Οι ευχαριστίες του ανεφέροντο στην συμπαράσταση της Μητροπόλεως μας στο επίπονο Ιεραποστολικό του έργο και συγκεκριμένα στην ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Μουάνζα, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και εγκαινιάστηκε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο τον Β'.
          Ο Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος υποσχέθηκε στον Ελληνομαθή , Ιθαγενή Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ότι η Μητρόπολη Φθιώτιδος με τον φιλόθρησκο λαό της θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου με την ανέγερση του Μητροπολιτικού Διοικητικού και πνευματικού  Κέντρου στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου. Τη δαπάνη θα αναλάβει αποκλειστικά η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος, η οποία ήδη κινητοποιείται για την συγκέντρωση των χρημάτων. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος έφερε τα σχέδια του νέου έργου, τα οποία παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο για να λάβει πλήρη γνώση του μεγαλεπιβόλου  έργου. Το Πνευματικό - Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μουάνζα θα περιλαμβάνει: αίθουσα διαλέξεων και εκκλησιαστικών  εκδηλώσεων , κατοικία του Μητροπολίτου, γραφεία της Μητροπόλεως, ξενώνα φιλοξενίας , χώρο για την ίδρυση Ραδιοφωνικού Σταθμού και άλλους χώρους απαραιτήτους για την Ιεραποστολική δραστηριότητα της Μητροπόλεως.
          Η θεμελίωση του Πνευματικού - Διοικητικού Κέντρου θα γίνει στις 6 Ιανουαρίου μετά την Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερώνυμο, παρουσία των αρχών της μεγαλουπόλεως , του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της Μουάνζα.
          Δημοσιεύουμε λοιπόν το σχέδιο του έργου και προτρέπουμε τους επιθυμούντας να συνδράμουν οικονομικά, να καταθέσουν την δωρεά τους στο λογαριασμό της Εθνικής Τραπέζης : 396/ 296232-22 με την ένδειξη : « Υπέρ του Αγίου Νικολάου Μουάνζα».
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.