Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Αμβροσίου.


Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, εορτή του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους της Μητροπόλεως, ως και πράττει κάθε χρόνο. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Προκατόχου του Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Αμβροσίου.
Ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου Αμβροσίου τονίζοντας τα χαρακτηριστικά που τον διέκριναν, τη μεγάλη παιδεία του, την αγάπη του για την Εκκλησία, την φιλανθρωπία του και το θάρρος του στην υπεράσπιση του δικαίου εξιστορώντας το περιστατικό της συνάντησης του με τον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο μετά την εκτέλεση των χιλιάδων Θεσσαλονικέων. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στον μακαριστό μεγάλο Ιεράρχη της Εκκλησίας και προκάτοχο του κυρό Αμβρόσιο Νικολάου συγκρίνοντας τον Αγιο Αμβρόσιο με τον μακαριστό στην παρρησία του, στην υπεράσπιση της αλήθειας και του διακαίου. Τέλος εξέφρασε γι ακόμη μια φορά την αμέριστη ευγνωμοσύνη του για όσα σπουδαία προσέφερε στην επί σειρά ετών ποιμαντορία του στην Παγγαιορίτικη Εκκλησία, έργα ισάξια με αυτά των μεγάλων Ιεραρχών της Εκκλησίας μας. Στην ακολουθία παρευρέθηκαν πιστοί της πόλεως και πνευματικά τέκνα του Μακαριστού Μητροπολίτου.
Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στο παρεκκλήσιο του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης εις το θερινό επισκοπείο της Μητροπόλεως στη Νέα Πέραμο, όπου ευρίσκεται το μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κυρού Αμβροσίου και ετέλεσε τρισάγιον εις μνήμην αυτού και της μητρός του.