Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Στην ανάγκη εγκαινισμού των ανθρώπων και της κοινωνίας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

15.10.2017

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην σημασία των εγκαινίων για τη ζωή μας και για την κοινωνία αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γουμενίσσης.
Το πρωί τελέσθηκε η ακολουθία των εγκαινίων της Μονής και αμέσως μετά τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων,

Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς και αναφέρθηκε στην προσφορά της Εκκλησίας τονίζοντας πως είναι «η Κιβωτός που διέσωσε το ανθρώπινο γένος».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση και για την ευκαιρία που του έδωσε να παραβρεθεί σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός, όπως είναι τα εγκαίνια ενός ναού.

«Τα εγκαίνια μέσα στην ζωή της Εκκλησίας και των ανθρώπων είναι κάτι που το ζούμε πανηγυρικά» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε πως «τα εγκαίνια σημαίνουν πως φτιάχνουμε κάτι καινούργιο, το οποίο μπορεί να μας αλλάξει τις συνθήκες ζωής. Ειδικά μέσα στον χώρο της Εκκλησίας τα εγκαίνια ναών είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα».

Προσέθεσε, άλλωστε, ότι «εγκαίνια γίνονται και στις κοσμικές εκδηλώσεις, αλλά να μην περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά. Να εγκαινιάζουμε, δηλαδή να αλλάζουμε τον εαυτό μας και να τον κάνουμε καινούργιο στο όνομα του Χριστού».

Συμπλήρωσε, εξάλλου, ότι «και η κοινωνία χρειάζεται ορθή πορεία και να μην ρίχνουμε το βάρος πάντα στους άλλους», ενώ κάλεσε τους πιστούς να πάνε στην δική τους Γαλιλαία, εξηγώντας πως ο Κύριος εκεί συναντήθηκε με τους μαθητές του, διότι εκεί έκαναν τα σχέδια και τους στόχους. Εκεί ξεκίνησαν τον αγώνα τους και εκεί κατέρρευσε, με το ανθρώπινο μάτι, την Μεγάλη Παρασκευή.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους υγεία και ζήτησε «από εδώ, την εσχατιά της Ελλάδος, να μας δίνετε μαθήματα ψυχικής ανάτασης».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην εποχή που ήταν Αρχιγραμματέας και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να συνεργαστεί με τους κληρικούς που σήμερα διακονούν στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης και δήλωσε την χαρά του που, όπως είπε, πρόκοψαν και μεγαλούργησαν, διότι είναι μεγαλούργημα η ανέγερση αυτού του ναού.

Ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, βρίσκεται από εχθές στην Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη, για τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.