Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Η Ιερατική Σύναξη Οκτωβρίου εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Συνεκλήθη, το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», η Β΄ κατά σειρά Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Μητροπόλεως Λαγκαδά για το τρέχον Εκκλησιαστικό Έτος.

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην περί του Θεού Σοφία, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων ότι η Σοφία του Θεού υπηρετεί τον άνθρωπο. Θα πρέπει να έχουμε Σοφίας την ζωή μας και στις επιλογές μας, ώστε να μπορούμε να αποφεύγουμε τις σύγχρονες προκλήσεις και τους πειρασμούς.
Στο δεύτερο μέρος ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στις εορτίες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη επ΄ ευκαιρία του διπλού εορτασμού για τον Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου, της εορτής του Αγίου Νέστωρος και των Ελευθερίων της Πόλεως, αλλά και της συμπληρώσεως 1037 ετών από της ιδρύσεως της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης υπό του Αυτοκράτορος Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου και της συμπληρώσεως 50 ετών από της επανιδρύσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, οι οποίες και θα κορυφωθούν κατά το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου με τα Εγκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, που θα τελεσθούν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στο τέλος της Ιερατικής Συνάξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, ενημέρωσε τους παρισταμένους Ιερείς για την συνεργασία της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» και του Τμήματος Θεολογίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, λεπτομέρειες της οποίας θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 7η Νοεμβρίου εις το Πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο «Αγία Κυράννα», όπου και θα τελεσθεί ο Αγιασμός της ενάρξεως του νέου Τμήματος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
Η Συμφωνία θέτει το πλαίσιο για συνεργασία μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και προβλέπει «ενέργειες με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον με γνώμονα την αριστεία». Η Διεθνής Ακαδημία Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» θα λειτουργεί ως «Κέντρο Μάθησης» και θα εξυπηρετεί, ταυτόχρονα, τις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις (ΟΣΣ) - Group Advising Meetings - (GAM), των εξ αποστάσεως φοιτητών του Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας προβλέπει, επίσης, την ανάπτυξη ή και συνδιοργάνωση Προγραμμάτων Σπουδών και Προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης», την προαγωγή της έρευνας, τη διοργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων, ημερίδων και συνάξεων.
Ακολούθησε ευρεία συζήτηση γύρω από τρέχοντα θέματα της επικαιρότητος καθώς και ζητημάτων πνευματικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες, ενώ καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, δεν παρέλειψε επιστήσει την προσοχή των ιερέων γύρω από τον ευαίσθητο τομέα της νεολαίας.