Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Μνήμη Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

 Την Μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου εορτάζει η Εκκλησία μας την Τετάρτη 12/7. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει το ιερό Παρεκκλήσιο των Οσίων Παϊσίου, Εφραίμ και Πορφυρίου (Γαλλίας – Γλάδστωνος), όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Θεοδώρου Πρίντζου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.
Η μνήμη του Οσίου Παϊσίου θα εορταστεί, επίσης:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Στις 9.00 μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία, που θα απολύσει στη 1.00 π.μ. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 6.30 μ.μ. θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση του Οσίου.
Στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, όπου την παραμονή, στις 7.00μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θ’ ακολουθήσει ιερά Αγρυπνία. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Την Πέμπτη 13/7 θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη αναμνήσει θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Βελεστίνου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.