Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ο εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής (ΦΩΤΟ).



Στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στην ομώνυμη Κοινότητα του Νομού Καστοριάς λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Παρασκευή 7 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για τους Αγίους της Εκκλησίας μας, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των οποίων είναι η πίστη στο πρόσωπο του Χριστού. Ο Άγιος πιστεύει ότι ο Χριστός είναι ο αληθινός Θεός. Ο Χριστός δεν είναι ένας φιλόσοφος, ούτε απλά ένας καλός άνθρωπος, αλλά ο ένας και αληθινός Θεός.

Και αυτή η πίστη στο πρόσωπο του Χριστού δεν είναι μια ιδεολογία ή μία φιλοσοφία, ούτε κάποιο αποτέλεσμα της επιστήμης ή κάποιων γνώσεων, αλλά είναι αυτό το αποτέλεσμα της καθάρσεως των καρδιών του ανθρώπου από την αμαρτία. Χάριν αυτής της πίστεως οι Άγιοι υπέμειναν τα οποιαδήποτε βασανιστήρια και μαρτύρησαν αγόγγυστα για την αγάπη του Θεού. Όπως ακριβώς και η αγία Κυριακή, η οποία 18 ετών παραμένει σταθερή στην πίστη της και ομολογεί την αγάπη της στο πρόσωπο του Χριστού, υπομένοντας πολλά μαρτύρια.
Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας πως αυτή η πίστη χρειάζεται και στην εποχή μας. Φεύγουμε από την παρούσα ζωή χωρίς να έχουμε το κλειδί της πίστεως, που θα μας ανοίξει τη Βασιλεία των Ουρανών. Γιατί αυτός που πιστεύει, όπως λέει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, «εις κρίσιν ουκ έρχεται αλλά μεταβέβηκεν εκ του θανάτου εις την ζωήν». Και θα φτάσουμε, λοιπόν, στην αληθινή θεογνωσία, αν βάλουμε σαν θεμέλιο στη ζωή μας το πρόσωπο του Χριστού.
Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ κατέληξε λέγοντας πως το μήνυμα της Αγίας Κυριακής είναι η πίστη στον Χριστό. Μόνο η σχέση μας με τον Χριστό θα μπορέσει να αλλάξει τη ζωή μας, την οικογένειά μας. Έτσι θα ξεπεράσουμε την ανασφάλεια και το άγχος.