Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο.

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο
Ευχαρίστως σας γνωρίζομε ότι η Ιερά Μητροπολή Ελευθερουπόλεως, υ­πό την αιγί­δα του Σε­βα­σμιωτάτου Μη­τρο­πο­λί­του μας κ. Χρυσοστόμου, διοργανώνει προσκυνηματικό οδοιπορικό στην Κύπρο από 18 Σεπτεμβρίου εως 22 Σεπτεμβρίου 2017.

Το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς και η  διαμονή μας θα είναι σε ξενοδοχεία επιλεγμένα με ημιδιατροφή (πρωϊνό καί ένα γεύμα).
Παραθέτουμε παρακάτω το λεπτομερές πρόγραμμα του οδοιπορικού,στο οποίο περιλαμβάνονται όλοι οι τόποι τους οποίους πρόκειται να επισκεφθούμε.
Πρόγραμμα Εκδρομής
1η μέρα: Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017
Ελευθερούπολη– ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Αναχώρηση στις 06.00 η ώρα από την Μητρόπολη, για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Πτήση με την Aegean για την Λάρνακα στις 09.30 η ώρα. Άφιξη μετά από δύο ώρες, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, Το απόγευμα θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, για μία πρώτη προσωπική γνωριμία με την πόλη, διανυκτέρευση.
2η μέρα: Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την Λευκωσία, την μοιρασμένη πρωτεύουσα της Κύπρου, την πόλη περιτριγυρισμένη από Βενετσιάνικα τείχη, με την εντός των τειχών παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες, στο χώρο της Αρχιεπισκοπής, το κέντρο λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας. Ακολουθώντας την πράσινη γραμμή φθάνουμε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την Τουρκική εισβολή. Επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιστασιακού αγώνα. Χρόνος ελεύθερος στην πλούσια αγορά της πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.
3η μέρα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΑΦΟΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο των Ιπποτών, στο Κολόσσι. Ο δρόμος μετά μας φέρνει στο αρχαίο θέατρο Κούρειο και στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη. Φτάνουμε στην Πάφο, όπου θα ξεναγηθούμε στην Έπαυλη του Διονύσου, με τα υπέροχα μωσαϊκά και τη στήλη του Αποστόλου Παύλου. Επίσκεψη στην Μητρόπολη Πάφου και στην Ιερά Μονή Σαλαμιωτίσης. Το μεσημέρι καταλήγουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου και σας προτείνουμε γεύμα (εξ’ιδίων) στις γραφικές ταβέρνες με τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση
4η μέρα: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017
ΤΡΟΟΔΟΣ (ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ)
Ολοήμερη εκδρομή στα ορεινά θέρετρα Τροόδους. Μέσα από καταπράσινες ρεματιές και γραφικά χωριουδάκια φτάνουμε στη Μονή Κύκκου. Επίσκεψη στον τάφο του Εθνάρχη Μακάριου. Στη συνέχεια περνώντας από τον Πεδουλά – Πρόδρομο, ανηφορίζουμε προς το Τρόοδος. Προσκύνημα στη Μονή Τροοδιτίσσης. Λίγο πιο πέρα μας περιμένουν οι χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, το πιο ξακουστό θέρετρο της Κύπρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
5η μέρα: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017
ΔΕΡΥΝΕΙΑ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ – ΛΑΡΝΑΚΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση από Λεμεσό για την εκδρομή στην Αγία Νάπα και τη Λάρνακα. Περνώντας από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, φτάνουμε στη Δερύνεια, το σημείο που δολοφονήθηκαν τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Από το παρατηρητήριο θα δούμε τη «Νεκρή πόλη της Αμμοχώστου». Στην Αγία Νάπα θα δούμε το υπέροχο Βενετσιάνικο Μοναστήρι. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη της Λάρνακας για να δούμε την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου και να θαυμάσουμε την παραλία με τις Φοινικούδες. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου με κατευθείαν πτήση πετάμε για Θεσσαλονίκη στις 19.55 Άφιξη στις 21.55 η ώρα. Μεταφορά στην πόλη μας.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή συμμετοχής € 570 ευρώ το άτομο σε δίκλινο
Κρατήσεις μέ προκαταβολή 150,00 ευρώ το άτομο έως 15 Αυγούστου 2017
Δηλώσεις συμμετοχῆς μέχρι 15 Αὐγούστου 2017 στά τηλέφωνα: 25920-23.450 καί 6946.556534 π. Ἀθανάσιο Παπαδάκη (Γενικός Ἀρχιερατικός Ἐπίτροπος)
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
1. Οδική μεταφορά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με επιστροφή
2. Αεροπορικό εισιτήριο Θεσ/νίκη – Λάρνακα – Θεσ/νίκη
3. Μεταφορά από / προς αεροδρόμιο – ξενοδοχείο.
4. Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο
5. Ημιδιατροφή (4 πρωινά και 4 δείπνα)
6. Ξεναγήσεις από τοπικό ξεναγό
7. Μεταφορές – εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
8. Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
9. ΦΠΑ
10.Φόροι αεροδρομίων
Δεν περιλαμβάνονται εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται σαν προαιρετικό στο πρόγραμμα.
Οι πτήσεις είναι με την Aegean Airline
18 Σεπτεμβρίου 2017 Θεσσαλονίκη – Λάρνακα 09.35 – 11.35
22 Σεπτεμβρίου 2017 Λάρνακα – Θεσσαλονίκη 19.55 – 21.55
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  –  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ  –  ΕΚΤΕΛΕΣΗ   ΜΕ   ΤΗΝ   ΕΥΘΥΝΗ   ΤΟΥ