Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Η απολαυστική «τηλεόραση» των Αγίων.


Η πνευματική ζωή της Εκκλησίας είναι μία ζωή ανοιχτής κοινωνίας. Ο Χριστιανός ζει με τους φίλους του Χριστού, τους Αγίους, οι οποίοι γίνονται δικοί του φίλοι μέσα από την μελέτη των βίων τους και την μίμηση της ζωής τους.
Οι δύο συντελεστές της έντυπης και ηχητικής έκδοσης του Νέου Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πατέρες Μακάριος και Γρηγόριος, από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, στο τελευταίο μέρος της ποκλειστικής τους συνέντευξης στην Πεμπτουσία αναφέρονται διεισδυτικά στην θεολογία και την πνευματικότητα των Συναξαρίων. Επισημαίνουν τα θετικά αποτελέσματα και την ωφέλεια που λαμβάνει ο Χριστιανός από την μελέτη τους. Ο Χριστιανός μπορεί να ζήσει μόνον "συν πάσι τοις Αγίοις".
Η πνευματική ζωή της Εκκλησίας είναι μία ζωή ανοιχτής κοινωνίας. Ο Χριστιανός ζει με τους φίλους του Χριστού, τους Αγίους, οι οποίοι γίνονται δικοί του φίλοι μέσα από την μελέτη των βίων τους και την μίμηση της ζωής τους. Οι δύο συντελεστές της έντυπης και ηχητικής έκδοσης του Νέου Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πατέρες Μακάριος και Γρηγόριος, από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρα, στο τελευταίο μέρος της ποκλειστικής τους συνέντευξης στην Πεμπτουσία αναφέρονται διεισδυτικά στην θεολογία και την πνευματικότητα των Συναξαρίων. Επισημαίνουν τα θετικά αποτελέσματα και την ωφέλεια που λαμβάνει ο Χριστιανός από την μελέτη τους. Ο Χριστιανός μπορεί να ζήσει μόνον «συν πάσι τοις Αγίοις».