Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Εξελέγη Νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος ο Αρχιμανδρίτης Γερμανός Γιαντσίδης.

Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες της Ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος την Κυριακή 16 Ιουλίου σκορπώντας σε όλους  την είδηση της εκλογής  Νέου Ηγουμένου και Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής.
   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον Ιεροδιάκονο π. Δημήτριο Ατματζίδη, διερχόμενος το πρωί της Κυριακής για την Ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος, προκειμένου να είναι παρών στις εκλογές επί τη αναδείξει νέου Ηγουμένου και Ηγουμενοσυμβουλίου, έκανε μια στάση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Λιανοκλάδι, όπου χαιρέτισε τον εφημέριο π. Βασίλειο Ρίζο και ωμίλησε στους πιστούς, δίνοντας σε όλους την αρχιερατική του ευλογία.

   Εν συνεχεία χοροστάτησε και ωμίλησε στην Θεία Λειτουργία που τελούταν στον Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Βασιλέων  Κωνσταντίνου και Ελένης Λουτρών Υπάτης, παρουσία της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος, όπου αυτές τις ημέρες φιλοξενείται στον Ιερό Ναό προς αγιασμό των πιστών.
    Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στον προορισμό του, την Ιερά Μονή Αγάθωνος, προκειμένου στις 11:00 π.μ. να ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας επί τη αναδείξει Νέου Ηγουμένου και Ηγουμενοσυμβουλίου, μετά την αιφνίδια κοίμηση των μακαριστού Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.
     Προ της ενάρξεως της διαδικασίας των εκλογών, ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τους πατέρες της αδελφότητος ετέλεσε τρισάγιο εντός του καθολικού, υπέρ αναπάυσεως της ψυχής του μακαριστού Καθηγουμένου γέροντος π. Δαμασκηνού.
     Στην συνέχεια, κεκλεισμένων των θυρών του Καθολικού  και με την παρουσία εκατοντάδων  ευλαβών προσκυνητών να τελούν εν αναμονή  των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στην αυλή της Ιεράς Μονής, ξεκίνησε κατά την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη η διαδικασία της ψηφοφορίας.
  Νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής εξελέγη ομοφώνως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερμανός Γιαντσίδης  και Ηγουμενοσύμβουλοι ανεδείχθησαν επίσης ομοφώνως, ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αγάθων Κατερνόπουλος και ο  μοναχός Βησσαρίων Παλαιογιάννης.
    Την είδηση της αναδείξεως του Νέου Ηγουμένου μετέδωσαν αρχικά οι χαρμόσυνες καμπάνες, ενώ στην συνέχεια άνοιξε η πόρτα του Καθολικού και ο Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε στους παρισταμένους πιστούς το όνομα του νέου Ηγουμένου, απάντων χειροκροτούντων και αναφωνούντων το Άξιος!
      Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ενέδυσε το Νέο Ηγούμενο με μανδύα, του έδωκε εις την χείρα του ποιμαντορική ράβδο και έγινε μικρά  δέηση υπέρ του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής,  Γερμανού Ιερομονάχου και της συνοδείας αυτού.
        Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιωτάτος ευχήθηκε στο Νέο Ηγούμενο να έχει δύναμη, να συνεχίσει επί τα ίχνη των πατέρων της Μονής και ιδιαιτέρως του προσφάτως εκδημήσαντος π. Δαμασκηνού του γέροντός του και να συνεχίσει να αναδεικνύει την Μόνη ως κέντρον προσευχής, φιλανθρωπίας  και ενισχύσεως των πολυπληθών προσκυνητών της Παναγίας και του Οσίου Βησσαρίωνος.
    Ο Νέος Ηγούμενος βαθειά συγκινημένος  αντιφώνησε   τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες της αδελφότητος και μεταξύ άλλων τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν εις το πρόσωπόν του.
     Ακολούθησε ο ασπασμός μετ΄ ευχών του Νέου Ηγουμένου από τον Σεβασμιώτατο, τους πατέρες και τον λαό.
     Η συγκινητική διαδικασία έκλεισε με εόρτια τράπεζα εκ μέρους της αδελφότητος προς όλους.

Σύντομο Βιογραφικό του Νέου Καθηγουμένου
της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος
 Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη.

   Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερμανός (κατά κόσμον Εμμανουήλ) Γιαντσίδης, του Κωνσταντίνου και της Ευαγγελίας, εγεννήθη εις Κορυδαλλόν Πειραιώς το έτος 1964.
   Τις εγκύκλιες σπουδές του επεράτωσε το 1982, αποφοιτών από την Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.
   Το ίδιο έτος λαμβάνει το πτυχίο της Βυζαντινής Μουσικής από την Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, ενώ παράλληλα εισέρχεται ως δόκιμος στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος έχοντας ήδη συνδεθεί πνευματικά με τους πατέρες της Ιεράς Μονής.
   Το 1991 εκάρη μοναχός από τον Μακαριστό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Γερμανό Δημάκο, λαμβάνοντας το όνομα Γερμανός.
   Στις 21 Νοεμβρίου του ιδίου έτους χειροτονείται διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό Παπαχρήστου  και στις 23 Νοεμβρίου Ιερεύς, λαμβάνοντας και το οφίκιο του Αρχιμναδρίτου.
   Το έτος 1992 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε λαμβάνοντας  το πτυχίο του με βαθμό «Άριστα».
   Όλα αυτά τα χρόνια έμεινε αφοσιωμένος κοντά στους πατέρες της Μονής , επιδεικνύοντας ιδιαιτέρως γνησία υική αγάπη και υπακοή στον Πνευματικό του πατέρα Μακαριστό  Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, διαδασκόμενος την μοναχική ζωή, την  ταπεινότητα και την αγάπη προς τον Θεό και τους ανθρώπους.
   Εξελέγη στις 16 Ιουλίου παμψηφεί Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος από τους πατέρες της αδελφότητος, εις διαδοχήν του αιφνιδίως προς Κύριον εκδημήσαντος Αρχιμ. Δαμασκηνού Ζαχαράκη.