Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Ευχές και ευλογίες από τον Σεβασμιώτατο στα παιδιά της Κατασκήνωσης.

Στους όμορφους χώρους των Εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων στο Καινούριο Λοκρίδος μετέβη το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προκειμένου να επικοινωνήσει με τα στελέχη, με τα 200 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες, με τον αρχηγό κ Απόστολο Ζιώγα στρατιωτικό καθώς και με τους ομαδάρχες και τους βοηθούς.
   Ο Ποιμενάρχης μας τους  απηύθυνε τις πατρικές του συμβουλές, ωμίλησε στα παιδιά  περί του Μυστηρίου της  θείας Ευχαριστίας και στο τέλος της ομιλίας  έδωσε ως ευλογία στους κατασκηνωτές μια Καινή Διαθήκη και στους ομαδάρχες και τα στελέχη εικόνες.
   Η 1η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 10 του μηνός. Η φετινή περίοδος έχει κεντρικό θέμα «Με τους Αγίους της εποχής μας»  και αναπτύσσονται στα παιδιά ανάλογα θέματα από θεολόγους κληρικούς και λαϊκούς. 
   Υπεύθυνοι των ομάδων είναι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως, οι οποίοι και πέρασαν από τις ίδιες κατασκηνώσεις.
   Η φιλοξενία των παιδιών της Φθιώτιδος όπως πάντα,  είναι εντελώς δωρεάν και με την λειτουργία των Κατασκηνώσεων η Ιερά Μητρόπολη αποσκοπεί να βοηθήσει τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν  και να απαγκιστρωθούν από την κοινωνική απομόνωση στην οποία τους οδηγούν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας. Να απομακρυνθούν τα παιδιά από την τηλεόραση, τον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο και να δημιουργήσουν ισχυρές φιλίες. Να ζήσουν κοντά στη φύση με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία αλλά και να αναγεννηθούν πνευματικά με τη συμμετοχή τους στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.