Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικοδήμου και αμέσως μετά έλαβε χώρα η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στους δρόμους της Νάξου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με μυρτιές και δάφνες.
Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν οι προαναφερθέντες ως άνω Αρχιερείς, όλος ο Ιερός κλήρος του νησιού, τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως αναρίθμητη στρατιά ευσεβών χριστιανών. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κυκλάδων και τ. Υπουργός κ. Γιάννης Βρούτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο τ. Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης, οι πολιτεύτες του Νομού,  ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, ο Έπαρχος Νάξου και Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, οι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου,  και οι εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών πυροσβεστικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στην κεντρική Πλατεία και επί της Μαρμάρινης εξέδρας τελέσθηκε Δέηση, όπου εκφώνησε σύντομη ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος. Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας (η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής) ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε δια πρεσβειών του Αγίου μας  την κατά Θεόν πρόοδο καί πνευματική προκοπή όλων των παρισταμένων, των απανταχού Ναξίων αλλά και όλου του Ελληνικού λαού ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες μέρες που περνάει το Έθνος μας και ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους προαναφερθέντες επισήμους και όλους εκείνους που βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Δήμου Παιανίας - Γέρακα που λάμπρυνε την Πανήγυρή μας.