Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “Οφείλουμε να έχουμε όλοι μας ήθος και φρόνημα εκκλησιαστικό “.

IMG_6487.JPG
Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Πλατυτέρας, με την παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους Πατέρες της Δ’ εν Χαλκηδόνι Οικουμενικής Συνόδου, οι οποίοι συνεκλήθησαν για να αντιμετωπίσουν την αίρεση του Μονοφυσιτισμού που είχε ανακύψει τότε και  πρέσβευε ότι η Θεία φύση του Κυρίου μας απορρόφησε την ανθρώπινη. Υπήρξε όμως και άλλη μια διχογνωμία σχετικά με τις ενέργειες του Κυρίου, αν αυτές είναι κτιστές ή Άκτιστες. Εν Αγίω Πνεύματι λοιπόν αποφάνθησαν οι Άγιοι Πατέρες ότι ο Ιησούς Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Με την Ενανθρώπισή Του, δίδει την δυνατότητα της Αγιότητος στον κάθε άνθρωπο, που πορεύται στην ζωή του κατά Θεόν. Η Αγιότητα είναι αυτή ακριβώς η Άκτιστη ενέργεια που χαριτώνει τον άνθρωπο και τον ενώνει με τον Τριαδικό Θεό. Άκτιστη ενέργεια είναι η ίδια μας η ζωή, κοντολογίς ό,τι προέρχεται από τον Θεό.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της ενότητος και της κοινωνίας της αγάπης, μεταξύ των μελών του Σώματος του Χριστού. Στην Εκκλησία μας δεν χωρούν εγωϊσμοί, φιλονικίες και ατομικισμοί. Είμαστε όλοι βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και οφείλουμε  να έχουμε ήθος και φρόνημα εκκλησιαστικό.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Γεωργίου, προέτρεψε τους πιστούς να πορεύονται στην ζωή τους κατά Χριστόν, με τον πνευματικο τους αγώνα, ώστε να γευθούν την Άκτιστη Χάρη του Τριαδικού Θεού, δια πρεσβειών των Αγίων Πατέρων.
 
IMG_6465.JPG
                                                                                 
IMG_6468.JPG
 
IMG_6471.JPG
 
IMG_6475.JPG
                                                                                
IMG_6481.JPG
 
IMG_6482.JPG
 
IMG_6485.JPG
 
IMG_6483.JPG
 
IMG_6486.JPG