Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΡΟΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.


 114 6695
Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως, π. Ιωάννου Δρόσου, τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, σήμερα Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017, στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλένιας Κορινθίας.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Νεμέας – Κλεωνών π. Αθανάσιος Αλτανόπουλος, με Ιερείς από την Αρχιερατική του Περιφέρεια, καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου π. Παναγιώτης Μαυραγάνης.  
Στο κήρυγμα του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας τονίζοντας ότι, οι Χριστιανοί δεν πρέπει να κρίνουν τους συνανθρώπους τους γιατί δεν μπορούν να ξέρουν εάν αυτός που κρίνουν θα σωθεί. Η σωτηρία του καθ᾿ ενός είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας, που έκανε ή κάνει στην ζωή του και εξαρτάται άμεσα από το θέλημα του Θεού. Επομένως, οι Χριστιανοί οφείλουν να πορεύονται κατά αυτόν τον τρόπο, μην κρίνοντας αλλά ευχόμενοι και προσευχόμενοι για τους αδελφούς τους, ώστε να ελεηθούν από τον Κύριο και Θεό μας, ο οποίος είναι και ο μόνος Δίκαιος Κριτής.
Πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε το Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ιερέως.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του!