Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ.

Στη Συμφερούπολη της Κριμαίας βρίσκεται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος  μαζί με τον Μητροπολίτη Αρτης  Καλλίνικο για να συμμετάσχουν  στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Λουκά του ιατρού.

Την παραμονή της εορτής  Σάββατο  10 Ιουνίου  στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου ιερουργούσε  ο Άγιος Λουκάς  και βρίσκεται το σκήνωμα του τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού και του Όρθρου ενώ εψάλλησαν και οι χαιρετισμοί προς τιμήν του Αγίου. Κατά τις ακολουθίες χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας  Λάζαρος. Πλήθος  πιστών και φέτος από όλη την Κριμαία  την Ρωσία και  την Ουκρανία καθώς και μικρή ομάδα Ελλήνων ήρθαν για να τιμήσουν το θαυματουργό Άγιο Λουκά.
 Σήμερα το πρωί  τελέσθηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια  έγινε η Λιτάνευση του ιερού σκηνώματος
Κατά την διάρκεια του εσπερινού , τελέσθηκε  αγιασμός με την επονομασία "Ελεήμων και φιλεύσπλαχνος γιατρός" από τον  Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως  και  Κριμαίας Λάζαρο , όπου ο αρχιεπίσκοπος  ευλογεί τις ποδιές των ιατρών και νοσηλευτών.
Φωτογραφίες: Δημήτριος Δημητρίου 

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ