Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου "Ευλαβικό Συναξάριο Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης".


Το Σάββατο 10 Ιουνίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο στην Αλεξανδρούπολη από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου, η παρουσίαση του βιβλίου "Ευλαβικό Συναξάριο Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης".


Την εκδήλωση άνοιξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος αναφέρθηκε για το όλο εγχείρημα της εκδόσεως του "Συναξαρίου" με τα νεώτερα βιογραφικά στοιχεία που συνέλεξε ο εκ Σαμοθράκης ιερεύς της Μητροπόλεώς μας, π. Δημήτριος Χατέλος. Ακολούθως ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στην ιστορική έρευνα που διενήργησε και στη συλλογή πληροφοριών και φωτογραφιών από τους κατοίκους της Σαμοθράκης.

Την εκδήλωση και το νέο βιβλίο του βίου των Πέντε Νεομαρτύρων χαιρέτισε η πρόεδρος του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Ν. Έβρου κ. Αικατερίνη Μπέρδου και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθανάσιος Βίτσας. Στο τέλος της εκδηλώσεως η 20μελής χορωδία γυναικών του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως υπό τη διεύθυνση του λαμπαδαρίου του Ναού κ. Αθανασίου Σαράντου έψαλλε τροπάρια από την ακολουθία των Αγίων.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίοε ευχαρίστησε όλους όσους εργάσθηκαν ή βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου.