Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Σεβασμιωτάτου Μητροπολίου Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Δελτίο τύπου
ᾞσας Γαβριὴλ πρὶν τὸ Χαῖρε τῇ Κόρῃ.
ᾌδεις δὲ καὶ νῦν, Ἄξιόν σε ὑμνέειν.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων των Αρχιερέων Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Σαλώνων κ. Αντωνίου,   οι οποίοι προσήλθαν για να λαμπρύνουν και επιτείνουν, με την παρουσία τους, τη χαρά της Εορτής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Με την μεγαλοπρεπή  τέλεση της Ακολουθίας του Εσπερινού, τιμήθηκε η  Σύναξη της Παναγίας του Άξιον Εστί, η μνήμη των Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και επισφραγίστηκε η διακονία των Κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νεαπόλεως-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων–Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας και πλήθος πιστών .
Ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στον εμβριθή  λόγο του, αναφέρθηκε στη Θεομητορική γιορτή του Άξιον Εστί, καθώς και  στη ζωή και στη μαρτυρική τελευτή των δύο Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα. Με τα φτερά του λόγου, ο άγιος Χαλκίδος,  ταξίδεψε στο Σεπτό Φανάρι και ευχήθηκε στο Πατριάρχη του Γένους, ενώ συγχρόνως, με πινελιές αδελφικής αγάπης και αναγνώρισης, ιχνογράφησε  την προσωπικότητα του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα, εξαίροντας τους κόπους, τις θυσίες και τη μέριμνά του υπέρ της ευδοκίμησης του ποιμνίου του.
Στη χαρά της γιορτής του Ποιμενάρχη και Γέροντά  της συμμετείχε και η Χορωδία της Μητροπόλεως με μελωδικά τραγούδια, έντεχνα και παραδοσιακά.

Εκ του Γραφείου Τύπου.