Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Να πάρουμε την απόφαση και να μιμηθούμε τη ζωή των Αγίων μας”.

 
IMG_5999.JPG
  Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στην πόλη της Κέρκυρας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ανέλυσε τον ύμνο της Εκκλησίας μας “Ως απαρχάς της φύσεως”, σημειώνοντας ότι σε όλη τη δημιουργία που έφτιαξε ο Θεός, οι άνθρωποι Του αντιπροσφέρουν τους Αγίους.
Όλους εκείνους τους μάρτυρες, του οσίους, τους ομολογητές, γνωστούς και αγνώστους, τους οποίους συνέδεε η αγάπη και η πίστη προς τον Ιησού Χριστό. Δεν λογάριασαν ούτε την ίδια τους τη ζωή, αλλά ούτε και ο έσχατος εχθρός του ανθρώπου, ο θάνατος, δεν τους χώρισε από την πηγή της ζωής, τον Τριαδικό Θεό. Οι Άγιοι πάλεψαν και νίκησαν, χάριτι Θεού, τον πειρασμό, που στόχο έχει να οδηγήσει τον άνθρωπο στον εκμηδενισμό του, στον πνευματικό θάνατο. Όπως λέγει όμως ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, η ναύς, η Εκκλησία του Χριστού, μπορεί να κλειδονίζεται, από το πνεύμα του κόσμου τούτου, πλην όμως δεν καταποντίζεται, διότι έχει κεφαλή Της, το νικητή του θανάτου, το Δημιουργό του σύμπαντος κόσμου. Το στοιχείο αυτό που μας συνδέει με του Αγίους είναι η κοινή μας πίστη και η αγάπη προς τον Χριστό. Εγγυητής της ενότητος αυτής είναι ο Παράκλητος. Η πίστη στον Ιησού Χριστό είναι οικουμενική και όχι οικουμενιστική. Η τελευταία έχει το στοιχείο του συγκρητισμού και επιδιώκει να τοποθετήσει την αποκάλυψη του Υιού και Λόγου του Θεού εις τον κόσμο, μαζί με τις θρησκείες, οι οποίες είναι ανθρώπινες κοσμοαντιλήψεις και θεάσεις του επέκεινα. 
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι το στοιχείο που μας χωρίζει από τους Αγίους, είναι η αναβολή που δίνουμε συνεχώς στην απόφασή μας να ακολουθήσουμε τον Κύριό μας. Δικαιολογούμε τον εαυτό μας και επαναπαυόμαστε, εμμένοντας πεισματικά στο θέλημά μας. Χρειάζεται όμως να  πάρουμε την απόφαση και να μιμηθούμε τη ζωή των Αγίων μας, έτσι ώστε και ο κόσμος μας να αλλάξει επι τα βελτίω και να πορεύεται από δόξης εις δόξαν.
 
IMG_5968.JPG
                                                                                         
IMG_5960.JPG
 
 
IMG_5963.JPG

IMG_5967.JPG
                                                                                         
IMG_5975.JPG
 
IMG_5970.JPG
 
IMG_5972.JPG
 
IMG_5974.JPG
                                                                                 
IMG_5984.JPG
 
IMG_5981.JPG
 
IMG_5983.JPG
 
IMG_5988.JPG
 
IMG_5994.JPG