Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Πανηγυρικός Εσπερινός για τους Αγίους Πάντες στην Ι.Μ. Κερκύρας.


IMG_5911.JPG
 Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στην πόλη της Κέρκυρας.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι Άγιοι της πίστεώς μας, χαριτωμένοι από το Άγιο Πνεύμα, έφθασαν στο καθ’ομοίωσιν, κοινωνώντας αγαπητικά με τον Τριαδικό Θεό.
Έδωσαν τον αγώνα τον καλό, κένωσαν εαυτούς, απέκοψαν το ίδιον θέλημα. Άλλοι μαρτύρησαν με το αίμα τους και ομολόγησαν τον Κύριό μας, άλλοι πάλι υπέστησαν το μαρτύριο της συνειδήσεως, πραγματώνοντας μέσα στην καρδιά τους το Θείο θέλημα. Το Σώμα του Χριστού είναι η Αγία μας Εκκλησία. Κεφαλή Της είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός και ραχοκοκαλιά Της αποτελούν οι Άγιοί μας.
Επιπροσθέτως ο π. Ιουστίνος σημείωσε ότι οι Άγιοι είναι τα παραδείγματα προς μίμησιν του κάθε βαπτισμένου Χριστιανού. Μας καλούν να έχουμε αγάπη ανυπόκριτη προς τον Θεό και παράλληλα διακονία του πλησίον. Αυτή η διακονία και η αρωγή σε καμμιά περίπτωση δεν γίνεται ούτε από λύπηση, ούτε για να λάβει ο Χριστιανός τον έπαινο τον υπολοίπων, ούτε από υποχρέωση. Πολύ απλά γίνεται διότι στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου, βλέπει το Χριστό.
Καταλήγοντας ο π. Ιουστίνος ζήτησε από τους πιστούς να μιμηθούν τη βιωτή των Αγίων, μια οδό στενή και τεθλιμμένη, όπως μας λέγει ο Κύριος, πλην όμως η οδός αυτή οδηγεί στην όντως ζωή, στη Βασιλεία των Ουρανών, μετά πάντων των Αγίων.  
 
IMG_5910.JPG
 
IMG_5919.JPG
 
IMG_5913.JPG
 
IMG_5926.JPG
 
IMG_5914.JPG
 
IMG_5920.JPG
                                                                                 
 
IMG_5921.JPG
 
IMG_5936.JPG
 
IMG_5942.JPG
 
IMG_5944.JPG
 
IMG_5946.JPG
 
IMG_5952.JPG
 
IMG_5954.JPG
 
IMG_5955.JPG