Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, εορτή του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού, πανηγυρίζει ο προσκυνηματικός Ιερός Ναός Αγίου Λουκά του ιατρού Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός από τον  Μητροπολίτη  Σισανίου και Σιατίστης Παύλο, ο οποίος με τιε ευλογίες του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ήρθε στη Αργολίδα για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά. 


Ο Μητροπολίτης Αργολίδος όπως κάθε χρόνο έχει επισκεφτεί την Κριμαία για τους εορτασμούς του Αγίου Λουκά του Ρώσου . Στον πρώτο πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκε πάρα πολύς κόσμος και ιερείς από τη Αργολίδα .αλλά κι από άλλες περιοχές. Στο ναό είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Λουκά προς ευλογία των πιστών.

 Ο ναός εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Ιερώνυμο σε μία λαμπρή τελετή εγκαινίων. Ο ναός λειτουργεί καθημερινά . Κάτω από το ναό βρίσκεται  μουσείο με προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά καθώς και ιστορικά αρχεία από την ζωή και το έργο του. Χτισμένος στην περιοχή   Κριθαράκι Λευκακίων Ναυπλίου, αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης Ρωσικής και Ελληνικής τέχνης. Ο ναός φτιάχτηκε εξολοκλήρου με δαπάνες της οικογενείας Σαουλίδη ,Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Την όλη επίβλεψη των έργων του ναού είχε ο εργολάβος μηχανικός Γ.Λαπαθιώτης μαζί με την οικογένεια του.

Ο Άγιος έζησε σε μία τραγική περίοδο της Ρωσικής Εκκλησίας.
Από πολύ νέος ανακάλυψε κι έζησε το πραγματικό και πνευματικό νόημα της ζωής. Σπούδασε την ιατρική επιστήμη, χειροτονήθηκε ιερέας και επίσκοπος διδάσκοντας, παρηγορώντας, καθοδηγώντας τους ανθρώπους.
 
--
STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ