Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Σταύρου Σωτηρόπουλου, εγγάμου, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Την Χειροτονία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, πολλούς Κληρικούς από τον Βόλο, την Καρδίτσα και τις Σέρρες, ενώ παρέστη πλήθος ευλαβών πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «αυτό που ζούμε σήμερα είναι καρπός της Πεντηκοστής, είναι συνέχιση της Αποστολικής Παράδοσης».  Επεσήμανε ότι «το πρώτο που καλείται να διακονήσει ο Κληρικός, στην εποχή μας, είναι η ενότητα. Μη λησμονήσεις ποτέ ότι η Εκκλησία είναι Μία, Ένας ο Χριστός και το έργο Του για όλους τους ανθρώπους… Γνώριζε ότι αυτή η ενότητα δεν είναι πάντοτε δεδομένη. Είναι επίπονο άθλημα και αγώνισμα, που θέλει πόνο και δάκρυα, ταπείνωση και υπακοή. Αλίμονο σ’ αυτόν που δε μπορεί να διακονήσει την ενότητα και γίνεται θύμα της αυτάρκειας, του εγωισμού, πιστεύοντας ότι αυτός μόνο μπορεί να σώσει την Εκκλησία. Τότε, χάνεται το Άγιο Πνεύμα και καταστρέφεται η ενότητα του Σώματος του Χριστού. Το δεύτερο είναι η Αγιότητα, όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη, στις σχέσεις μας με τον Θεό και τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι σήμερα θέλουν το παράδειγμα, που στερήθηκαν από τους ηγέτες τους και στρέφονται στους Κληρικούς διψώντας την Αγιότητα. Θέλουν να μας εμπιστευθούν. Από εμάς εξαρτάται να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Αυτή την αγιότητα θα αναζητούν στη ζωή σου, στις πράξεις, στα λόγια σου… Το τρίτο που καλείσαι να διακονήσεις είναι η αλήθεια πως ο Χριστός είναι για όλους. Μας διδάσκει ότι πρέπει ν΄ ανησυχούμε όχι για τους εξασφαλισμένους μέσα στην Εκκλησία, αλλά για εκείνους που εναγωνίως Την αναζητούν. Γι΄ αυτό δημιουργούμε προϋποθέσεις συμπαραστάσεως στον ελάχιστο αδελφό, που θα είναι το κριτήριο της κρίσης μας από τον Θεό… Αυτό σημαίνει Πατερική Παράδοση. Όχι λόγια, ούτε ρετσέτες, αλλά να λιώνεις για τον άνθρωπο, να θυσιάζεσαι για τον Χριστό, να δίνεις μαρτυρία Αγιότητας…».
Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας.