Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Στην αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντριών της Αρχιεπισκοπής.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των εθελοντριών των περιφερειών της Ι.Α.Α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Αρχιεπισκοπής «ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ» στον Αυλώνα Αττικής, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, του υπευθύνου του Κέντρου κ. Σεβαστιανού Ανδρεάδη, ο οποίος είχε την ευθύνη της διοργάνωσης, του Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ Αλέξανδρου Κατσιάρα, της Διευθύντριας του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρης Πίνη, καθώς και των Αρχιερατικών Επιτρόπων των περιφερειών που ήταν καλεσμένες οι εθελόντριες.
Η σημερινή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντριών απευθυνόταν σε κάποιες από τις ενορίες της Αρχιεπισκοπής και συγκεκριμένα από την 11η έως την 15η Περιφέρεια. Πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντριών, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες, ώστε να καλυφθούν όλες οι ενορίες και να τιμηθούν όλες οι εθελόντριες. Υπήρξε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημέρωση για τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτό και στη συνέχεια ακολούθησε η εορταστική εκδήλωση και γεύμα προς τιμήν τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε όλες τις εθελόντριες για το σημαντικό έργο που επιτελούν καθημερινά επισημαίνοντας πως η σημερινή συνάντηση είναι διαφορετική και αναφέρθηκε στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος και στην ανάγκη να τα καλλιεργεί και να τα προσφέρει για το κοινό καλό. «Τα τάλαντά μας, δεν πρέπει να τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Καλούμαστε να τα αναπτύσσουμε και να τα προσφέρουμε στους άλλους» τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «ο εγωισμός είναι το πρόβλημα της εποχής. Μας κάνει το κέντρο του κόσμου και μας απομονώνει. Όσο απομονώνεται ο άνθρωπος τόσο γίνεται φτωχός και όσο κλείνεται στον εαυτό του, γίνεται δυστυχισμένος».

Ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στην δημιουργία αυτής της εκδήλωσης και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσφορά των εθελοντών σε κάθε ενορία. «Αισθανόμαστε απέραντη χαρά», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «διότι στο πρόσωπό σας βλέπουμε την επέκταση της Εκκλησίας. Εκκλησία δεν είναι μεμονωμένα πρόσωπα. Είμαστε όλοι εμείς. Αυτή η συνάντηση είναι ένα κομμάτι Εκκλησίας, προσφοράς, χαράς». Αναφέρθηκε, επίσης, στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων που προσέρχονται για στήριξη, ενώ σημείωσε πως «σκοπός και νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε το Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας». Ευχήθηκε να σταματήσουν στο μέλλον να υπάρχουν ανάγκες, αλλά η ιστορία δείχνει πως πάντα θα υπάρχουν. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι Αττικής (ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ). Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε ξενάγηση στο Ιερό Ησυχαστήριο και προσκύνημα στο Ιερό Κελλίον του Αγίου Γέροντος Πορφυρίου.