Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 11/6/2017.


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ  κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
 11/6/2017

Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί,
παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα,
Σήμερα, Κυριακή μετά την Πεντηκοστή, «την των απανταχού της οικουμένης Αγίων πάντων Εορτήν εορτάζομεν», σύμφωνα με το ιερό Συναξάριο. Υμνούμε και τιμούμε όλους τους φίλους του Κυρίου μας. Όλους, όσοι είναι μάρτυρες της Αναστάσεως του Χριστού και δοχεία του Αγίου Πνεύματος. Τα φωτοφόρα τέκνα και αγιασμένα μέλη της Αγίας μας Εκκλησίας.
Όσους, όντας αληθινοί φίλοι του Θεού, έγιναν και θερμοί φίλοι των ανθρώπων. Διότι, όλοι οι Άγιοι, κατά το πρότυπο του Κυρίου μας, πορεύτηκαν και πορεύονται «ευεργετώντας και ιώμενοι» τους άλλους ανθρώπους!
Η σημερινή εορτή έχει οικουμενικές διαστάσεις που ξεπερνούν το χρόνο. Τιμούμε όλους τους Αγίους που έζησαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και σε όλες τις εποχές. Καμία χρονική περίοδος δεν στερήθηκε της αγιαστικής παρουσίας των αληθινών και πιστών φίλων του Θεού. Ούτε ασφαλώς και η δική μας. Και σήμερα, μάλιστα, συμπίπτει η Κυριακή των Αγίων Πάντων με τη μνήμη ενός από τους πιο πρόσφατους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ο οποίος, αν και έζησε στη μακρινή χώρα της Ρωσίας, είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην Ελλάδα, χάρη στην θαυματουργική του παρέμβαση σε πολλές περιπτώσεις ασθενών αδελφών μας. Πρόκειται για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως, του οποίου τη μνήμη εορτάζουμε σήμερα.
Όπως, ίσως, γνωρίζετε, ο Άγιος Λουκάς ο Ρώσος υπήρξε σπουδαίος επιστήμονας, ικανός χειρουργός και πιστός χριστιανός, ο οποίος, μετά από λαμπρή σταδιοδρομία, αφιερώθηκε, παράλληλα με την ιατρική, και στην εκκλησιαστική διακονία, γενόμενος κληρικός και εν συνεχεία χειροτονήθηκε Επίσκοπος. Εκοιμήθη, ως Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως, την 11η Ιουνίου 1961. Εξαιτίας της ακλόνητης πίστης του στο Θεό, υπέστη πάμπολλες διώξεις, φυλακίσεις και διωγμούς από το άθεο κομμουνιστικό καθεστώς της εποχής.  Εκείνος δεν έπαψε να βοηθεί και να θεραπεύει τους συνανθρώπους του τόσο με την ιατρική του επιστήμη, όσο και με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού. Όπως με όλους τους Αγίους, έτσι και στην περίπτωση του Αγίου Λουκά, το κριτήριο της αγιότητος είναι η αγάπη προς τον Θεό και η αγάπη και προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία είναι η 14η Ιουνίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και να σας παροτρύνω πατρικά να ενισχύσετε το θεσμό της Αιμοδοσίας. Χθες πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολή μας, διά του Ιδρύματός της «Λειτουργοί υγείας της αγάπης» και του Συλλόγου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», σε συνεργασία με πολλούς ιατρικούς φορείς της περιοχής μας, Ιατρικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά.
Σε συνέχεια αυτού του εορτασμού, αύριο Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας, θα λάβει χώρα μία ειδική Εκδήλωση, που διοργανώνει η Τοπική μας Εκκλησία, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας και το Σύλλογο Γονέων και πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία. Σκοπός της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση όλων μας για την κληρονομική ασθένεια της Μεσογειακής Αναιμίας, αλλά και η ευαισθητοποίηση όλων μας για την προσφορά αίματος μέσω της εθελοντικής Αιμοδοσίας. Στην εκδήλωση αυτή θα ομιλήσουν ο Διευθυντής της Αιμοδοσίας και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Στυλιανός Λαφιωνιάτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία κ. Δέσποινα Λουκάκη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν ακόμα δύο εθελοντικές Αιμοδοσίες. Η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στον προαύλειο χώρο της Νομαρχίας, από 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Και η δεύτερη Αιμοδοσία θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου, την Κυριακή 25 Ιουνίου μετά τη Θεία Λειτουργία, ενταγμένη στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδος.
Σας παρακαλώ και προτρέπω, ως Πνευματικός σας Πατέρας, να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις αυτές και να στηρίξετε την Αιμοδοσία, η οποία σώζει ζωές. Γνωρίζετε ότι οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, τόσο για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, όσο και για πολλούς άλλους ασθενείς με ακατάσχετες αιμορραγίες. Ο καθένας από εμάς που είναι υγιής και έχει ηλικία από 18 έως 62 ετών μπορεί να δώσει λίγο από το χρόνο του για να προσφέρει αίμα, χαρίζοντας ζωή στους συνανθρώπους μας και ωφελώντας και τον ίδιο τον οργανισμό του. Είναι όνειδος για εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς στην Ελλάδα να μην υπάρχει αυτάρκεια φιαλών αίματος, εξαιτίας της έλλειψης εθελοντικής προσφοράς αίματος. Προσφέροντας αίμα μιμούμαστε τον ίδιο τον Κύριο, ο οποίος προσέφερε το τίμιο Αίμα Του πάνω στο Σταυρό, ώστε να σωζόμαστε όλοι οι άνθρωποι. Ακολουθούμε το παράδειγμα όλων ανεξαιρέτως των Αγίων μας, όπως και του Αγίου Λουκά, οι οποίοι απέδειξαν την προς Θεόν πίστη και αγάπη τους μέσω της προσφοράς και της θυσίας για τους άλλους ανθρώπους. Μακάρι, με τις πρεσβείες πάντων των Αγίων και του Αγίου Λουκά, να γίνουμε και εμείς άξιοι συνεχιστές τους, γνήσιοι φίλοι του Θεού και των ανθρώπων.
Μετά θερμών πατρικών ευχών,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ



† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ