Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Χαιρετισμός Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου στο Λ’ Πανελλήνιο Συνέδριο Συνεταιρισμένων Φαρμακοποιών Βόλος 10/6/2017.

Με πολλή χαρά παρίσταμαι στην τελετή έναρξης του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου των συνεταιρισμένων φαρμακοποιών. Συγχαίρω όλους, διοργανωτές και συνέδρους, για τη σύγκλησή του, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλίας κ. Λατζώνη για την τιμητική πρόσκληση να απευθύνω τούτη την ώρα χαιρετισμό. Έχω έτσι τη ευκαιρία, να σας κάνω κοινωνούς κάποιων απλών σκέψεών μου, που δικαιολογούν ωστόσο τα συναισθήματα χαράς που με διακατέχουν.

Χαίρομαι, αγαπητοί σύνεδροι, διότι η προσπάθειά σας εδραιώνεται σε μια ιδιαίτερα προσφιλή μου αρχή, δοκιμασμένη στο διάβα των καιρών, και πάντοτε εγγυώμενη την επιτυχία: την αρχή της ενότητας, της συνεργασίας, του συνεταιρισμού.
Απόσταγμα της πανανθρώπινης σοφίας και εμπειρίας αποτελεί το απόφθεγμα «η ισχύς εν τη ενώσει», και ιδού στην εποχή μας  επιβεβαιώνεται και επισφραγίζεται πανηγυρικά. Ιδιαίτερα όταν η ποικίλη κρίση σαν δαμόκλειος σπάθη επικρέμεται απειλητικά στην κοινωνία, τότε «ουαί τω ενί». Και ήδη η κρίση είναι εμφανής και στον χώρο σας. Οι μεγάλες λειτουργικές δαπάνες των φαρμακείων σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία των πολιτών, αλλά και με τον όποιο θεμιτό ή αθέμιτο ανταγωνισμό στο επάγγελμα, πλήττουν ακόμη και τους δυνατούς. Οι καιροί είναι όντως δύσκολοι, οι προκλήσεις πολλές, οι απαιτήσεις περισσότερες. Όμως, «όλοι μαζί μπορούμε». Δεν είναι απλό και άνευ σημασίας το γνωστό σύνθημα των ημερών μας. Απέδωσε ήδη καλούς καρπούς στον τομέα της αλληλεγγύης, αλλά και απέδειξε ότι όντως η ενότητα και η συνεργασία συνιστούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά ασφαλή προϋπόθεση επιτυχίας, προόδου και ανάπτυξης, με εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για όλη την κοινωνία. Σας συγχαίρω από καρδιάς, που οικοδομείτε τις προσπάθειές σας στην υγιή βάση των συνεταιρισμών. Δικαιούστε με σιγουριά να πιστεύετε ότι με την  τακτική σας αυτή μπορείτε να αντιμετωπίσετε την όποια κρίση, να υπερπηδήσετε τα προβλήματα, να αναρριπίσετε την ελπίδα.
Χαίρομαι, αγαπητοί σύνεδροι, και για κάτι ακόμη. Θεωρώ ότι φιλοξενώντας η πόλη μας το συνέδριό σας, σφυρηλατεί έναν σημαντικό κρίκο στην ενδιαφέρουσα ιστορική πορεία της φαρμακευτικής δραστηριοποίησης πάνω στη γη. Πρόκειται για μια πορεία που η αρχή της χάνεται στα βάθη των χρόνων, αφού η ασθένεια συνόδευε από πάντα τη ζωή, όπως μαρτυρούν σκηνές χαραγμένες σε τοίχους σπηλαίων και βράχους. Και η θεραπευτική, όντας ενστικτώδης και εμπειρική για εκατοντάδες χρόνια, χρειάστηκε, οπωσδήποτε, πολυδαίδαλη διαδρομή να διαβεί, για να ζούμε σήμερα την εκπληκτική πραγματικότητα μιας ασύλληπτης εξέλιξης. Χρειάστηκε να περάσει διαδοχικά από αλχημιστές και μάγους, από μοναχούς και μυρεψούς, από εμπειρικούς γιατρούς και επιστήμονες, για να φθάσει στις σύγχρονες οργανωμένες φαρμακευτικές εταιρείες με την υψηλή τεχνογνωσία, και να προσφέρει σήμερα φάρμακα, που στοχεύουν πια στα γονιδιακά χαρακτηριστικά των νοσημάτων, ανοίγοντας μια νέα προοπτική στη σύγχρονη εποχή. Είναι συνεπώς εξαιρετικά τιμητικό, σε αυτήν την ενδιαφέρουσα πορεία, κάποιο, έστω και ελάχιστο, μερίδιο συμμετοχής να κατέχει και η πόλη μας, φιλοξενώντας στο πλαίσιο του πανελληνίου συνεδρίου σας κορυφαίους επιστήμονες του χώρου. Αυτοί, οπωσδήποτε, θα τροφοδοτήσουν την πορεία της φαρμακευτικής δραστηριοποίησης με φρέσκιες ιδέες, ζηλευτούς στόχους και αισιόδοξες προοπτικές.
Άφησα για το τέλος την κατ’ εξοχήν αιτία, που πλημμυρίζει την ψυχή μου με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά. Χαίρομαι, αγαπητοί σύνεδροι, διότι την ώρα τούτη επικοινωνώ με ανθρώπους, των οποίων  το επάγγελμα επαγγέλλεται την ελπίδα, επιτελώντας σημαντικό κοινωνικό έργο, και συνεισφέροντας καθοριστικά στην πρωτοβάθμια παροχή υγείας. Είναι -και ευτυχώς παραμένει – ξεχωριστή η θέση του φαρμακοποιού στην κοινωνία και στην καρδιά μας. Είναι ο άνθρωπος που συμβουλεύει και στηρίζει αθόρυβα, καθοδηγεί και υπηρετεί διακριτικά, κοινωνεί τα προβλήματα των ανθρώπων, και όχι μόνον τα ιατρικά. Εξακολουθεί να διατηρεί μια ουσιαστική, ανθρώπινη σχέση με τους πελάτες, μια σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης. Πρόκειται για μια ανεκτίμητης αξίας προσφορά, που σας εξυψώνει, αγαπητοί  μου, στα μάτια των ανθρώπων, αλλά και στη συνείδηση της Εκκλησίας. Γι’ αυτό και σας περιβάλλουμε με ιδιαίτερη τιμή και αγάπη. Προσευχόμαστε για την προσωπική σας υγεία και ευτυχία, και ευχόμαστε από καρδιάς επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. Η Χάρη και η ευλογία του Θεού να είναι πάντοτε μαζί σας.