Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας vnikolaos@in.gr

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ο Εσπερινός της Αγάπης στην Άρτα.


  • Αρχική
  • Επικαιρότητα
  • Ειδήσεις
  • Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ο Εσπερινός της Αγάπης στην Άρτα
Την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2017, το απόγευμα, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων, στο Επισκοπείο Άρτης, από τον Μητροπολίτη πρώην Άρτης κ. Ιγνάτιο και τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο.

Κατά το Τυπικόν, οι Αρχιερείς ενδύθηκαν πλήρη Αρχιερατική στολή, στην αίθουσα του θρόνου εντός του Επισκοπείου. Στην συνέχεια συνοδεία Κληρικών και Ιεροψαλτών, εισήλθαν στον Καθεδρικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Εσπερινός. Χαρακτηριστικό σημείο της Ιεράς Ακολουθίας ήταν η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε πέντε γλώσσες (πέραν της Ελληνικής), Αραβική, Λατινική, Αγγλική, Γερμανική και Ιταλική.
Στο τέλος, οι Αρχιερείς, μαζί με τις Αναστάσιμες ευχές που αντάλλαξαν με τον καθένα ξεχωριστά, μοίρασαν και το καθιερωμένο κόκκινο αβγό στους πιστούς.